Parázs meccsen a nagyot harcoló Kecskemét pontot rabolt Debrecenből

Vágólapra másolva!
2022.08.06. 19:45
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Debreceni VSC feszült hangulatú, sárga lapokkal bőven tarkított mérkőzésen 1–1-re végzett a vendég Kecskeméttel. A szerencsés lila-fehérek több mint hét év után szereztek újra gólt az NB I-ben.
Parázs meccs, döntetlen Debrecenben a 2. fordulóban (Fotó: Kovács Péter) 
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Parázs meccs, döntetlen Debrecenben a 2. fordulóban (Fotó: Kovács Péter) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–1
(Bárány D. 67., ill. Szabó L. 78. –11-esből)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 4724 néző. Vezette: Káprály

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Úgy telt el húsz perca DVSC–KTE mérkőzésből, hogy még csak kapura lövési kísérlettel sem próbálkoztak a csapatok. Baráth Péter, a hazaiak középpályása megunta ezt a 20. percben és 24 méterről ballal megcélozta a kaput, de a lövés jócskán mellé ment. A félidő közepén az ivószünet nemcsak a játékosokra, de a nézőkre is frissítően hatott, némileg feldobta az egyhangú labdatologatást…

Az újonc vendégcsapat lényegében semmilyen kockázatot nem vállalt, amiért egyébként nem is lehet hibáztatni. Öt védővel állt fel a Nagyerdei Stadionban, a két szélső bekk természetesen csak akkor lépett feljebb, ha lehetőség mutatkozott valamilyen támadás kibontakozására. Meglepetést a DVSC taktikai felállása sem hozott, a szokásos 4–2–3–1-ben kezdett, talán csak az volt meglepő, hogy a csatár mögötti támadóhármasban többnyire Szécsi Márk játszott középen, Bódi Ádám pedig a bal oldalon. Abban pedig igaza lett lapunknak a beharangozóban, hogy Megyeri Balázs 12 év után újra magyar bajnokit játszhatott, ő védte a Loki kapuját.

Aztán a sok küszködés után a 34. percben futballra – sőt, klasszikus futballra! – hajazó jelenetsort láthattunk, amikor a kecskeméti Tóth Barna a tizenhatoson belül húzott néhányat a labdán és megtáncoltatott néhány védőt, lövésébe azonban remek ütemben vetődött bele Sylvain Deslandes. Az első félidő hosszabbításában Dzsudzsák Balázs még rálőtt 28 méterről egy szabadrúgást, de az is mellé ment, úgyhogy úgy telt el az első félidő, hogy nem volt kaput eltaláló próbálkozás.

A második félidő komikus jelenettel indult: Kusnyír Erik beadása után a kecskeméti védő, Szabó Alex a saját ötösén rúgott egy gyertyát, a leeső labdának lényegében melléütött a felugró kapus, Varga Bence, vagyis a KTE mindent megtett azért, hogy gól szülessen – ám Bárány Donát öt méterről képes volt az üres kapu mellé lőni… Püfölte is bosszúságában öklével a földet jó sokáig.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a második játékrészt sokkal vehemensebben kezdte a Debrecen, nagy intenzitással támadott. Beszorult a Kecskemét, alig tudta átlépni a felezővonalat. Érezte is a bajt Szabó István, a vendégek mestere, hármas cserével frissítette csapatát az utolsó harminc percre. De a félidő közepén góllá érett a piros-fehérek nyomása. Talán kezdtek fejben fáradni a kecskeméti játékosok, hiszen a hazai nyomás ellenére elkerülhető gólt kaptak, egymásra vártak a védők, rosszul mérték fel a helyzetet, ráadásul a kipattanónál mintha mind elaludtak volna, ezt pedig kihasználta a gólszerző Bárány Donát (1–0).

Ezután már sorjáztak a debreceni helyzetek, egy nagyobb zakó is kinézett ezekben a percekben a Kecskemétnek, ehelyett azonban fordulat következett be egy tizenegyessel, amelyet a sértett, a csereként beálló Szabó Levente értékesített – egyenlítettek tehát a vendégek (1–1).

Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve rohamoztak a debreceniek, a 86. percben egy akcióból két gólt is szerezhettek volna, de ekkor nem volt velük a kapufa, nem úgy, mint három perccel később a másik kapunál, ahol a KTE-s Szabó Levente is eltalálta. Ide is, oda is eldőlhetett volna a meccs, így talán igazságos a pontosztozkodás (bár a lefújás előtti tömegverekedés alapján ezzel egyik fél sem volt megelégedve), így mindkét együttes két döntetlennel kezdte a bajnokságot.

BÁRÁNY DONÁT: ÚGY ÉRZEM, KICSIT LEJTETT A PÁLYA

MEGYERI: MI LESZ, AMIKOR GRÓF DÁVID FELÉPÜL? JÓ KÉRDÉS...

AZ ÁLLÁS
1. Paksi FC 2 1 1 4–2 +2 4
2. Zalaegerszegi TE 1 1 1–0 +1 3
Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
4. Debreceni VSC 2 2 3–3 0 2
5. Vasas FC 2 2 2–2 0 2
6. Kecskeméti TE 2 2 1–1 0 2
7. Kisvárda 1 1 2–2 0 1
8. Újpest FC 1 1 1–1 0 1
Mezőkövesd 1 1 1–1 0 1
10. Puskás Akadémia 1 1 0–1 –1 0
Budapest Honvéd 1 1 0–1 –1 0
12. Mol Fehérvár 1 1 0–2 –2 0
NB I, 2022–23, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 5., péntek
Vasas FC–Paksi FC 2–2
Budapest, Illovszky Rudolf StadionPillók Ádám
2429
Augusztus 6., szombat
DVSC–Kecskeméti TE 1–1Debrecen, Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
4724
Augusztus 7., vasárnap
15.30: Kisvárda–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport)
Kisvárda, Várkerti Stadion
Andó-Szabó Sándor
17.45: Puskás Akadémia–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
20.00: Mol Fehérvár FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Vad II István
A Zalaegerszeg–Ferencváros bajnokit elhalasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik