D. S. B.
2023.06.09 13:48 Frissítve: 2023.06.09 14:14

NB I: aláírt az FTC-hez az 57-szeres magyar válogatott fia – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben bajnoki címet szerző Ferencvárosi TC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy aláírt a csapathoz az NB II-es Soroksár házi gólkirálya, a korábbi válogatott labdarúgó, Halmai Gábor fia, Halmai Ádám.

Halmai Ádám az FTC-nél folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)

A 2001-ben született Halmai Ádám édesapja az 57-szeres magyar válogatott Halmai Gábor, aki korábban a Videoton, a Kispest és az MTK játékosa volt, de légióskodott Belgiumban és Izraelben is.

Halmai Ádám pályafutását nyolcévesen kezdte Pomázon, ahonnan négy évvel később került a Vasas utánpótlásába, onnan pedig Szombathelyre igazolt a Haladáshoz és az Illés Akadémia játékosaként az ifjúsági Bajnokok Ligájában is pályára léphetett.

Halmai Ádám két Szombathelyen eltöltött idény után igazolt Székesfehérvárra, ahol 2019-ben egy Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, majd az akkor NB II-es Budaörs vette kölcsön, amelyben fél év alatt 13 meccsen két gólt szerzett. Fehérvárra való visszatérése után újra Budaörsön játszott, de 2022 januárjában az élvonalbeli ZTE-nél is megfordult.

Halmai Ádám tavaly nyáron került az FTC fiókcsapatához, a Lipcsei Péter által irányított NB II-es Soroksárhoz, amelyben hamar alapember lett és a mögöttünk hagyott évadban 29 bajnokin 15-ször volt eredményes, ezzel csapata házi gólkirálya lett.

Halmai Ádám 2023 januárjában részt vett az FTC spanyolországi edzőtáborában, ahol a német Augsburg, a lengyel Piast Gliwice és a cseh Plzen ellen felkészülési mérkőzéseken is pályára lépett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC), Halmai Ádám (Soroksár SC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.  

2023.10.02 21:54:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen, tényleg érdemes lenne elemezni, hogy az elmúlt öt évben a jelenleg a magyar futballban domináló Ferencváros hogyan távolodhatott el ennyire a vele akkor még legalább azonos szinten lévő Viditől, és mi talán adhatunk is rá válaszokat, de most Fehérváron is csak egyetlen kívánság fogalmazódhat meg, hogy Sóstó felett újra ragyogjon fel az ég.

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

Ajánló beállításra vár