Mutumba még hozhat pénzt a Videoton konyhájára

Vágólapra másolva!
2011.02.03. 21:38
null
Mutumba (27) csak három bajnokin lépett pályára a Videoton színeiben (Fotó: Németh Ferenc)
Az Aftonbladet értesülései szerint a Videoton labdarúgócsapata és az AIK Solna megegyezett egymással Martin Mutumba ügyében. Ezek szerint az ugandai származású szélsőt csekély összegért visszavásárolja a svéd klub, ám ha a következő három évben eladja, akkor az érte kapott pénz mintegy 50 százaléka a fehérváriakat illeti meg.
MÉG NEM HALLOTT ILYEN ÜZLETRŐL

– Úgy gondolom, elégedettek lehetünk ezzel az üzlettel – nyilatkozta Jens Andersson, az AIK sportigazgatója az Aftonbladetnek.

– Különleges egyezségnek tartja ezt a mostanit?

– Igen. Még sosem hallottam hasonlóról – válaszolta a sportigazgató, valószínűleg az adott esetben a Videotonnak járó 50 százalék körüli részesedésre utalva.

– Önöktől vagy a Videotontól származik az ötlet?

– Tőlünk. Nem hiszem, hogy ők előálltak volna ezzel.

Korábban Mezey György, a Videoton vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy Mutumbát kölcsönadják az AIK-nak, amely aztán a nyáron végleg megveheti őt. Ha hinni lehet az Aftonbladet értesüléseinek, akkor a 25 éves játékost már most visszavásárolja korábbi klubja, amely így igen jól jár az üzlettel.

Mutumbát ugyanis – Bojan Djordjiccsal együtt – tavaly nyáron félmillió euró körüli összegért szerezte meg a Videoton, ahol azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és most jóval kevesebb pénzért (svédországi hírek szerint 50-100 ezer euróról lehet szó) kerül vissza az AIK-hoz.

A Videoton persze nem akar (nagyot) bukni az üzleten, és egy záradéknak köszönhetően, elképzelhető, hogy végül nem is fog.

„Nem volt képes nálunk a legjobbját nyújtani, ezért eladjuk – idézi az Aftonbladet Tassy Márkot, a Videoton ügyvezetőjét. – Sajnáljuk, hogy így alakult. Ez nem a legjobb megoldás a számunkra, de reményeink szerint Martin fejlődni tud a jövőben, és feljebb megy az értéke. Ebben az esetben mi is visszakaphatjuk a befektetett pénzünket."

Tassy Márk elmondása szerint 50 százalék körüli részesedés illeti őket, ha Mutumbát három éven belül továbbadja az AIK, pontos adatot azonban nem akart közölni a svéd lappal. Elmondása szerint a solnaiaktól most nem sok pénzt kapnak Mutumbáért.

Mutumba szerződtetését az AIK hivatalos honlapja is megerősítette, a visszatérő középpályás 2013-ig írt alá régi-új csapatához.  

MUTUMBA SZÁMÁRA TANULSÁGOS VOLT AZ ELMÚLT HAT HÓNAP

„Minden nagyszerű volt, azt leszámítva, hogy nem kerültem be a csapatba. Kereshetnék kifogásokat, de az edző mást játszatott a posztomon, a gárda pedig vezeti a tabellát, így nem volt maradásom. Azt hiszem, az elmúlt hat hónapban történtekből sokat tanultam, amit az AIK-nál kamatoztathatok" – mondta a fehérvári időszakról Mutumba, akinek az őszi idényben három bajnoki találkozón hetven perc jutott számára a Videoton első csapatában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik