MTK: újabb légiós érkezett a csapathoz Szlovákiából

P. K., D. T.P. K., D. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 09:46
null
Sluka (jobbra) a megegyezés után a menedzserével, Martin Petrassal
Az MTK Budapest labdarúgócsapata a hivatalos honlapján közölte, hogy a hétfőn bejelentett jobbhátvéd, Andrej Kadlec után egy balhátvéd is érkezik a csapathoz Szlovákiából, Branislav Sluka személyében, aki már a negyedik téli szerzeménye a kék-fehéreknek.

 

„A 22 éves balhátvéd, Branislav Sluka kölcsönben érkezik hozzánk a szlovák MSK Zilina együttesétől, de klubunknak opciós joga van a megvásárlására” – jelentette be az MTK labdarúgócsapata a hivatalos honlapján.

Sluka a zsolnai klub saját nevelésű játékosa, amelyben 19 évesen debütált. Sokszoros szlovák korosztályos válogatott védő, 20 évesen már a felnőttválogatott keretébe is meghívást kapott, de pályára nem lépett. A 180 cm magas, bal lábas játékos baloldali védőként, valamint középpályásként is bevethető. A rendszeresen nemzetközi kupában szereplő MSK Zilina együttesében már több mint 100 tétmérkőzésen lépett pályára, több alkalommal is ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A szlovák élvonalban 65 meccsen öt gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Az MTK honlapja még kiemeli, hogy a statisztikák szerint Sluka nevéhez köthető a legtöbb pontos beadás a zsolnaiaknál.

„Az MTK részéről nagyon nagy volt az érdeklődés, a felek gyorsan megegyeztek. Féléves vendégjátékra ment Brano abudapesti klubba” – nyilatkozta azsolnai klub honlapjának Karol Belanik, az MSK Zilina sportigazgatója.

„Nagyon nehéz volt atávozás Zsolnáról, mivel itt nőttem fel, sokat köszönhetek a klubnak. Szerettem volna azonban külföldön játszani, nagyon örülök, hogy ajánlatot kaptam az MTK-tól. Atavaszi idény alatt alehető legjobb formában szeretnék játszani, aztán majd nyáron meglátjuk, hogyan tovább” – mondta Branislav Sluka.

Branislav Sluka (labdával) kölcsönbe érkezik az MTK-hoz (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec
(szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka
(szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók: Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik