P. K., D. T. 2022.01.04 09:46 Frissítve: 2022.01.04 10:37

MTK: újabb légiós érkezett a csapathoz Szlovákiából

Az MTK Budapest labdarúgócsapata a hivatalos honlapján közölte, hogy a hétfőn bejelentett jobbhátvéd, Andrej Kadlec után egy balhátvéd is érkezik a csapathoz Szlovákiából, Branislav Sluka személyében, aki már a negyedik téli szerzeménye a kék-fehéreknek.

Sluka (jobbra) a megegyezés után a menedzserével, Martin Petrassal

 

„A 22 éves balhátvéd, Branislav Sluka kölcsönben érkezik hozzánk a szlovák MSK Zilina együttesétől, de klubunknak opciós joga van a megvásárlására” – jelentette be az MTK labdarúgócsapata a hivatalos honlapján. 

Sluka a zsolnai klub saját nevelésű játékosa, amelyben 19 évesen debütált. Sokszoros szlovák korosztályos válogatott védő, 20 évesen már a felnőttválogatott keretébe is meghívást kapott, de pályára nem lépett. A 180 cm magas, bal lábas játékos baloldali védőként, valamint középpályásként is bevethető. A rendszeresen nemzetközi kupában szereplő MSK Zilina együttesében már több mint 100 tétmérkőzésen lépett pályára, több alkalommal is ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A szlovák élvonalban 65 meccsen öt gólt és 11 gólpasszt jegyzett. Az MTK honlapja még kiemeli, hogy a statisztikák szerint Sluka nevéhez köthető a legtöbb pontos beadás a zsolnaiaknál.

„Az MTK részéről nagyon nagy volt az érdeklődés, a felek gyorsan megegyeztek. Féléves vendégjátékra ment Brano a budapesti klubba” – nyilatkozta a zsolnai klub honlapjának Karol Belanik, az MSK Zilina sportigazgatója.

„Nagyon nehéz volt a távozás Zsolnáról, mivel itt nőttem fel, sokat köszönhetek a klubnak. Szerettem volna azonban külföldön játszani, nagyon örülök, hogy ajánlatot kaptam az MTK-tól. A tavaszi idény alatt a lehető legjobb formában szeretnék játszani, aztán majd nyáron meglátjuk, hogyan tovább” – mondta Branislav Sluka.

Branislav Sluka (labdával) kölcsönbe érkezik az MTK-hoz (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec
(szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka
(szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók: Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb) 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.