R. P.
2023.01.31 17:33 Frissítve: 2023.01.31 17:58

MTK: régi ismerős tért vissza a kék-fehérekhez

A labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapest a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést kötött Khaly Thiammal.

Thiam újra az MTK-ban! (Fotó: MTK Budapest)

 

Khaly Thiam neve ismerős lehet az MTK drukkereinek, hiszen a szenegáli játékos 2014 és 2016 között erősítette a kék-fehéreket. Most két és fél évre szerződött.

„A 29 éves játékos a középpályán és a védelemben is bevethető. 2014 és 2016 között erősítette csapatunkat, a magyar élvonalban és a kupában 78 mérkőzésen kilenc gólig és öt gólpasszig jutott. Az MTK Budapesttől szerződött külföldre, játszott a Levszki Szófiában, a Dinamo Moszkvában, a Chicago Fire együttesében, valamint több török klubban is – érdekesség, hogy a magyar mellett a török, a bolgár és az amerikai élvonalban is van lőtt gólja” – írja Thiamról az MTK közleménye.

A cikk megjegyzi, hogy Thiam erősen kötődik hazánkhoz, hiszen magyar felesége van, és a honosítása is folyamatban van.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Bobál Dávid (Mezőkövesd  – kölcsönbe), Guth Ádám (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Rácz Gergő (Paks – kölcsönbe), Khaly Thiam (szenegáli, Pendikspor – Törökország)
Távozók: Balázs József (Paks – kölcsönbe), Biben Barnabás (Tiszakécske – kölcsönbe), Kovácsréti Márk (Nyíregyháza), Lehoczky Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe), Medgyes Sinan (DVTK), Nagy Barnabás (Nyíregyháza), Osei Clinton (ghánai, ?), Várkonyi Bence (Kozármisleny – kölcsönbe)

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?