MTK: az olasz élvonalból jött 1 millió eurós ajánlat a tehetségért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 12:35
null
Schäfer András nagy ugrásra készül (Fotó: Unger Tamás, archív)
Az átigazolási ügyekben jó értesült, az itáliai piacon mértékadónak számító olasz újságíró, Gianluca Di Marzio szerint az olasz élvonalbeli Genoa ajánlatot tett az MTK 19 éves tehetségéért, az U-válogatott Schäfer Andrásért, akit már ma Genovába várnak, hogy aláírja a szerződését.

 

Gianluca Di Marzio a saját holnapján adta hírül, hogy Schäfer András az MTK-tól a Genoához tart. Úgy tudni, az MTK és a Genoa már megegyezett az 1999-es születésű középpályás átigazolásáról, a játékos egymillió euróért (plusz bónuszok) válthat klubot.

A hírt azóta az itáliai sajtó nagy része is átvette, Di Marzio pedig azzal egészítette ki a korábbi értesülését, hogy ma már orvosi vizsgálatra várják Genovában Schäfert, aki az MTK törökországi edzőtáborából utazik az olasz klubhoz. Elképzelhető, hogy már szerdán be is jelentik a szerződtetését.

Az MTK sportigazgatója, Polyák Balázs megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a hírt. A kék-fehérek ma felkészülési meccset játszanak az FK Lviv ellen és a középpályás már nem szerepel a klub honlapján kiadott meccskeretben (elsőre még ott volt a neve, de később kikerült a névsorból).

Schäfer a 2016–2017-es idényben mutatkozott be az NB I-ben, akkor két találkozón játszott, majd az előző kiírásban 28 bajnokin szerepelt az NB II-ben, a jelenlegi évadban pedig 14 meccs jutott neki az első osztályban, s egy gólt szerzett.

Schäfer előtt legutóbb Tőzsér Dániel szerepelt magyarként a Genoában, korábban Rudolf Gergely és Détári Lajos is volt a klub játékosa, míg a városi rivális Sampdoria utánpótlásában jelenleg is találunk magyart, a kapus Hutvágner Gergely személyében.

A Genoa jelenleg a 14. helyen áll a 20 csapatos olasz élvonalban, előnye hat pont a már kieső, 18. pozícióban lévő Bolognával szemben. Mint ismert, jelenleg egy honfitársunk futballozik a Serie A-ban, Nagy Ádám éppen a Bologna labdarúgója. A Genoa kapcsán Di Marzio megjegyzi, hogy Cesare Prandelli több középpályás szerződtetését is tervezi, így Schäfer mellett más játékos is érkezhet.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Slobodan Mihajlovic (osztrák, szabadon igazolható, legutóbb FC Dornbirn 1913 – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Farkas Balázs (ZTE FC), Takács Ronald (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Korozmán Kevin, Schäfer András (érdeklődik iránta: Genoa – Olaszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik