Cs. A. 2021.05.18 19:16 Frissítve: 2021.05.18 21:17

MTK: a távozó Boris a Vasasnál kaphat munkát – NS-info

Mint beszámoltunk róla, az MTK közös megegyezéssel szerződést bontott Michael Boris vezetőedzővel. A Nemzeti Sport információja szerint a német szakember veheti át az NB II-ben ragadó Vasas irányítását.

 

Boris a Vasasnál kaphat új munkát (Fotó: Török Attila)

A német szakember eredményességére igazán nem lehetett panasz az MTK-nál, hiszen a 2019–2020-as (a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt – a szerk.) NB II-es idényben első helyezettként, meggyőző teljesítménnyel jutott fel a csapattal az NB I-be, míg legutóbb a 7. helyen zárt az élvonalban – ha megvizsgáljuk a játékoskeretet, reálisan nézve sokkal többre nem volt hivatva az együttes. Ráadásul mindkét idényben eljutott a Magyar Kupa-elődöntőig, igaz, előbb a Bp. Honvéd, majd a Mol Fehérvár FC bizonyult jobbnak, de összességében bravúr az MTK Budapest szereplése a sorozatban.

Természetesen szerettük volna megkérdezni a fővárosi klub vezetőit és Michael Borist is, hogyan élik meg a történteket, elmondhatnák bővebben, miért született ez a döntés, milyen érzelmek kavarognak bennük, de egyelőre időt kértek. A kora esti órákban aztán az MTK megnevezte új edzőjét, erről itt olvashatnak.

Információnk szerint a korábbi U19-es és U21-es magyar szövetségi edző, Boris nem marad sokáig munka nélkül – úgy tudjuk, Schindler Szabolcs helyét veszi át az NB II-ben ragadó Vasasnál. A helyzetet kissé nehezítheti, hogy a magyar szakembert még egy évig szerződés köti az angyalföldi klubhoz, igaz, könnyen megegyezhetnek a felek. Nem lenne meglepő tehát a német edző kinevezése, van rutinja benne, miként kell feljutni az élvonalba.

De vissza az MTK-hoz: kérdés, hogy a hamarosan érkező új vezetőedző milyen kerettel dolgozhat a folytatásban, hiszen mint írtuk, az egyik legfontosabb láncszem, a kilenc bajnoki gólig jutó Schön Szabolcs már búcsút intett a klubnak. Egyelőre két játékos nevét lehetett hallani lehetséges érkezőként, mind a kettő a Budafoki MTE-ben szerepelt legutóbb: a középpályás Oláh Bálint és a támadó Szabó Máté.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: 
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Bese Balázs (Budafoki MTE)?, Bidzilya Anton (ukrajnai, Kaposvár)?, Kapronczai Gergely (Szentlőrinc)?, Kovács Máté (Kazincbarcika)?, Nagy Barnabás (Szentlőrinc)?, Szerencsi Miklós (Dorogi FC)?, Törőcsik Péter (Szentlőrinc)?, Zuigeber Ákos (Dorogi FC)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Oláh Bálint (Budafok), Szabó Máté (Budafok)
Távozók: Kanta József (visszavonult), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók: 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: – 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –  

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.