N. T. 2021.05.18 20:51 Frissítve: 2021.05.19 00:58

MTK: a magyar válogatottól érkezik az új vezetőedző

Giovanni Costantino, Marco Rossi segítője veszi át az MTK Budapest labdarúgócsapatának irányítását. Az olasz szakember kettő plusz egy éves szerződést írt alá – jelentette be honlapján a fővárosi klub.

 

Giovanni Costantino veszi át az MTK irányítását (Fotó: Szabó Miklós)

Az MTK reggel jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Michael Borisszal, miután „az együttesnek új impulzusokra van szüksége.” 

Sokáig nem kellett várni az utód megnevezésére, a fővárosi klub az esti órákban adta hírül, hogy kettő plusz egy éves szerződést kötött a magyar válogatott szakmai stábjához tartó Giovanni Costantinóval. A 37 éves olasz szakember a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság után csatlakozik az MTK-hoz.

Costantino pályaedzőként és videoelemzőként is segítette Marco Rossi munkáját az elmúlt években, így szerepet vállalt a magyar nemzeti csapat Eb-re jutásában, a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemben, vagy éppen a Bp. Honvéd bajnoki aranyérmében, valamint a DAC 25 év után kiharcolt nemzetközi kupaszereplésének elérésében.

Costantino olaszul, angolul, spanyolul és oroszul beszél, de a Magyarországon eltöltött évek hatására a magyar nyelv sem idegen számára.

„Az MTK Budapest nemcsak a fiatal játékosokban, hanem a fiatal edzőkben is bízik. Hiszünk Giovanni Costantinóban és abban, hogy közösen sikeresek leszünk” – mondta el Polyák Balázs sportigazgató a bejelentésről.

Mint beszámoltunk róla, az MTK-tól távozó Michael Boris a Vasasnál köthet ki. 

Az MTK-hoz kapcsolódó hír még, hogy az újjáalakuló második csapatnál Kanta József vezetőedző egyik segítője a korábbi NB I-es gólkirály, Kenesei Krisztián lesz, aki pályaedzőként dolgozik majd és a támadók egyéni képzéséért is felel. Szintén csatlakozik a stábhoz Federico Groppioni, aki hét éven át volt kapusként az MTK tagja; új szerepkörében kapusedzőként dolgozik majd Kanta József mellett, akinek stábja Farkas Viktorral is kiegészül erőnléti edzőként. Az NB III-ban indulni kívánó csapat minél sikeresebb működéséért Pölöskei Gábor szakmai vezetőként dolgozik majd.


2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.

2021.05.26 23:08:37

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

A Puskás Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc a járvány viszontagságai ellenére minden idők legjobb felcsúti idényét értékelhette.