MTK: a magyar válogatottól érkezik az új vezetőedző

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 20:51
null
Giovanni Costantino veszi át az MTK irányítását (Fotó: Szabó Miklós)
Giovanni Costantino, Marco Rossi segítője veszi át az MTK Budapest labdarúgócsapatának irányítását. Az olasz szakember kettő plusz egy éves szerződést írt alá – jelentette be honlapján a fővárosi klub.

Az MTK reggel jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Michael Borisszal, miután „az együttesnek új impulzusokra van szüksége.”

Sokáig nem kellett várni az utód megnevezésére, a fővárosi klub az esti órákban adta hírül, hogy kettő plusz egy éves szerződést kötött a magyar válogatott szakmai stábjához tartó Giovanni Costantinóval. A 37 éves olasz szakember a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság után csatlakozik az MTK-hoz.

Costantino pályaedzőként és videoelemzőként is segítette Marco Rossi munkáját az elmúlt években, így szerepet vállalt a magyar nemzeti csapat Eb-re jutásában, a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemben, vagy éppen a Bp. Honvéd bajnoki aranyérmében, valamint a DAC 25 év után kiharcolt nemzetközi kupaszereplésének elérésében.

Costantino olaszul, angolul, spanyolul és oroszul beszél, de a Magyarországon eltöltött évek hatására a magyar nyelv sem idegen számára.

„Az MTK Budapest nemcsak a fiatal játékosokban, hanem a fiatal edzőkben is bízik. Hiszünk Giovanni Costantinóban és abban, hogy közösen sikeresek leszünk” – mondta el Polyák Balázs sportigazgató a bejelentésről.

Mint beszámoltunk róla, az MTK-tól távozó Michael Boris a Vasasnál köthet ki.

Az MTK-hoz kapcsolódó hír még, hogy az újjáalakuló második csapatnál Kanta József vezetőedző egyik segítője a korábbi NB I-es gólkirály, Kenesei Krisztián lesz, aki pályaedzőként dolgozik majd és a támadók egyéni képzéséért is felel. Szintén csatlakozik a stábhoz Federico Groppioni, aki hét éven át volt kapusként az MTK tagja; új szerepkörében kapusedzőként dolgozik majd Kanta József mellett, akinek stábja Farkas Viktorral is kiegészül erőnléti edzőként. Az NB III-ban indulni kívánó csapat minél sikeresebb működéséért Pölöskei Gábor szakmai vezetőként dolgozik majd.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik