MLSZ: Lisztes Krisztiánnak fizetnie kell a fáklyázásért

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 17:12
null
Lisztes Krisztián pénzbüntetést kapott a fáklyázásért (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 18 éves játékosát, Lisztes Krisztiánt, amiért az Újpest elleni derbi után pirotechnikai eszközt (fáklyát) vitt be a pályára. A FEB május 9-i határozatából az is kiderül, hogy az NB II-es Nyíregyháza Spartacus és a DVTK ellen egyaránt fegyelmi eljárást indított.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a 2–3-ra végződő Újpest–Ferencváros derbi után fegyelmi eljárást indított a zöld-fehérek játékosa, ifj. Lisztes Krisztián ellen, aki a lefújást követően fáklyával ünnepelt.

A hírre az FTC közleményben reagált: „Egy saját nevelésű, 17 éves játékosról van szó, aki most robbant be az élvonalba. Őszintén reméljük, hogy az eljárás vége maximum szóbeli figyelmeztetés lesz, és a jó formában lévő fiatal tehetséget nem tiltják el. Nagyon sajnálnánk, ha az MLSZ bármilyen döntéssel hátráltatná az FTC fiatal tehetségének fejlődését, ha bármiben kedvezőtlenül befolyásolná a pályafutását.”

Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi határozatából kiderül, hogy Lisztes az eltiltást megúszta, ám a szóbeli figyelmeztetésnél valamivel súlyosabb szankciót, pénzbüntetést szabtak ki vele szemben.

A határozat egész pontosan így szól: A FEB Lisztes Krisztiánt (FTC) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, mert az Újpest FC elleni bajnoki mérkőzést követően pirotechnikai eszközt (fáklyát) vitt be a pályára.

A FEB mindezen felül közölte, hogy az NB II-es Nyíregyháza Spartacus és DVTK ellen egyaránt fegyelmi eljárást indított: A FEB elnöke az NB II hétvégi fordulójában lejátszott Nyíregyháza–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (a Nyíregyháza esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, a rend nem megfelelő biztosítása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre (játéktérre) történt bejutása, a Diósgyőr esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre (játéktérre) történt bejutása miatt).

LABDARÚGÓ NB II
36. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (0–0)
ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Balmazújváros, 1500
néző.Vezette:Görög Márió (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)
NYÍREGYHÁZA:
Hegedüs L. – Csősz, Gál Sz., Gengeliczki, Nagy B. – Sigér Á. (Kiss Á., 84.), Vass P. – Pekár (Gresó, 64.), Kovácsréti (Szerető, 72.), Pataki B. (Farkas B., 64.) – Novák Cs. (Adamcsek, 84.).Sportigazgató:Fekete Tivadar
DIÓSGYŐR:
Danilovics – Farkas D., Viczián, Bárdos, Bokros (Gera D., 71.) – Koman (Medgyes S., 61.), Holdampf, Bényei (Illés B., 82.) – Obounet (Könyves, 71.), Lőrinczy (Szűcs K., 82.), Lukács D.Vezetőedző:Kuznyecov Szergej
Gólszerző:
Novák Cs. (1–0) az 55., Bárdos (1–1) a 87. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik