MLSZ-közgyűlés: Csányi Sándor hiányzott a közgyűlésről – fókuszban az utánpótlás

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 11:32
null
Vági Márton, az MLSZ főtitkára (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) mai küldöttközgyűlésén elhangzott, a következő évek legfontosabb eleme az utánpótlás-nevelés lesz. Az NB I-ben nem lesz kötelező a fiatalok játszatása, de erős pénzügyi ösztönzés lesz erre.


Csányi Sándor, az MLSZ elnöke belázasodott, így Berzi Sándor alelnök nyitotta meg a közgyűlést. Az esemény jelmondata: „Teret a tehetségnek.”

Vági Márton főtitkár vezette le a közgyűlést.

Elmondta, az MLSZ pénzügyileg stabil lábakon áll.

Az utánpótlás-nevelés áll a 2022–2025-ös program középpontjában.

A 2022-es évben ugyanakkora lesz a TAO keretösszege, mint 2021-ben.

Vági Márton kiemelte, fontos, hogy az utánpótlás kapja meg a megfelelő rangját. Az edzőképzés javítását is elhatározta a szövetség, a célkitűzés, hogy az utánpótlásedzők minősége javuljon.

A tartós gondolkodás fontossága is fontos pillér. A cél: futballszerető, nagy önbizalommal rendelkező fiatalok képzése az akadémiáknak.

A fiatal labdarúgókat 15 éves koruktól figyelje a felnőttcsapat. Joggal várható el az NB I-es kluboktól, hogy legalább egy fiatalt versenyeztessenek.

Elvárás, hogy az NB I-ben egy U21-es játékosnak a játékidő felében játszania kell, ez nem kötelező, de erre erős pénzügyi ösztönzés lesz.

Az NB II-ben kötelező lesz játszatni egy fő U20-as labdarúgót, míg az NB III-ban egy U19-es játékost.

Nem pozitívum, hogy nő a légiósok száma az NB I-ben, de el kell ismerni, a külföldi labdarúgók minősége emelkedik az élvonalban.

Negatívum, hogy régiós összehasonlításban az NB I-ben kapják a legkevesebb lehetőséget az U21-es játékosok.

Már csaknem 90 ezer tagja van az MLSZ Szurkolói Klubnak.

A válogatott mérkőzések kapcsán döntött az elnökség, ki kell dolgozni a szigorúbb szurkolói fogadásnak a feltételeit, a vénaszkenner is szóba jöhet megoldásként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik