MLSZ: az új sportigazgató a Pancho Arénában egyeztetett az akadémiák vezetőivel

Vágólapra másolva!
2020.07.16. 19:16
null
A Pancho Arénában találkoztak a szakemberek (Fotó: <a href="https://www.pfla.hu/?q=news/10547#" target="_blank">pfla.hu</a>)
A Puskás Akadémia vendégül látta Barczi Róbertet, a Magyar Labdarúgó-szövetség új sportigazgatóját, valamint a tíz államilag elismert akadémia vezetőjét.

A szakmai jellegű megbeszélésnek a felcsúti Pancho Aréna tárgyalóterme adott otthont. Barczi Róbert mellett a Diósgyőri VTK, a Debreceni LA, az ETO FC Győr, a Puskás Akadémia, a Ferencvárosi TC, a Budapest Honvéd, az Illés Akadémia Szombathely, az MTK Budapest, a Kisvárda FC és a Vasas Kubala Akadémia képviselője vett részt.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója szerint a találkozón jelenlévő szakemberek nyitottak az együttműködésre.

„Konstruktív összejövetelen vagyunk túl, hiszen a szövetség új sportigazgatójának irányelvei és az akadémiák szakmai alapelvei megegyeznek – idézi a pfla.hu Takács Mihályt. Egyben jövőbemutató volt a találkozó, mert az elképzelések könnyen egymásba illeszthetőek, így a tehetségek felkutatása, majd felfelé áramoltatása még átláthatóbb rendszer szerint, még szervezettebb formát öltve működhet majd – az MLSZ ellenőrzése mellett. Az iskolákkal való kapcsolatok kiépítése, a hatvan tankerülettel való kapcsolattartás, az edzők integrálása, avagy a labdarúgás megszerettetése új impulzust kap majd.”

„Személy szerint megfogalmaztam négy ajánlást is az egyeztetés során, a versenyeztetés, az átigazolások és a játékosok profi szerződéseinek témakörében, mely ajánlásokat egyetértéssel fogadta a többi akadémia. Ezeket hamarosan hivatalosan is előterjesztjük a labdarúgó-szövetség felé, utána várhatóak konkrétumok. Bizonyos területeken változtatni kell, de ebben látjuk a lehetőségét annak, hogy tovább javítsunk a korosztályos képzés, azaz a saját munkánk eredményességén. Javaslataink nyitott fülekre találtak, várjuk, hogy mindez a gyakorlatban is megmutatkozzon” – tette hozzá a PFLA igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik