MK: Doll elmondta, miből lehet probléma; Bödéék pihennek

Vágólapra másolva!
2015.10.14. 09:32
null
Nagyecseden futballünnepre készülnek, a végeredmény másodlagos
A labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Nagyecsed vendégeként lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll a klubja hivatalos honlapjának adott videonyilatkozatában elárulta, a válogatottól visszatérő játékosokra nem számít a szerdai mérkőzésen.

 

„Mi vagyunk a Ferencváros. Minden meccset komolyan kell vennünk, ezzel meg kell tisztelnünk ellenfelünket. Másrészt viszont, ha az első perctől kezdve megfelelő mentalitással játszunk, akkor nem lehet gondunk ezen a mérkőzésen. A probléma abból származhat, ha valaki azt gondolja, elég kiküldenie a felszerelést a pályára, ilyenkor ugyanis sokkal nehezebb magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, amikor szükség lenne rá. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a fiúk a legjobbjukat akarják majd nyújtani a továbbjutás érdekében” – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

A német szakember elárulta, a válogatottól visszatérő futballistákat nem teszi ki a négyórás buszútnak, így azok is pályára léphetnek a nagyecsedi meccsen, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

„Fiatal játékosok is velünk tartanak majd Nagyecsedre, nekik ez kiváló alkalom lehet a bizonyításra. Fontos, hogy azok a labdarúgóink is meccsritmusban legyenek, akik egyébként kevesebb játékpercet kapnak” – tette hozzá Doll.

VÁMOSI CSABA KORÁBBI CSAPATA ELLEN KÉSZÜL

A Nagyecsed legismertebb labdarúgója Vámosi Csaba, aki korábban, 1997 és 1999 között a Ferencvárost erősítette. A hórihorgas védő egy korábbi Fradi-csapattársa ellen is pályára léphet, hiszen fél évig együtt futballozott az Üllői úton Hajnal Tamással. A negyvenesztendős Vámosi érthetően izgatottan várja a szerda délutáni kupamérkőzést.

A Nagyecsed az elmúlt idényben megnyerte a Szabolcs megyei másodosztályt, ráadásul nem akármilyen teljesítménnyel, hiszen mind a harminc mérkőzésén győzött. A szakmai stábnak, azaz egy személyben Opre Mihály vezetőedzőnek néhány álmatlan éjszakája volt a szerdai kupameccs előtt, mivel a keretben tizenkilencen vannak.

„Elmondtam a srácoknak, senki se sértődjön meg, ha ezúttal nem jut szóhoz. Sajnos csak tizennégyen léphetnek pályára, pedig szívem szerint mindenkit beküldenék. Tudom, a Ferencváros ellen mindenki szeretne játszani, de meg kell érteniük a fiúknak, az én kezem is meg van kötve. A Fradi akármilyen összetételben jön, Magyarország legjobb csapata, nyilvánvaló, hogy mi a legjobb együttesünkkel állunk ki. Ha tíz nullára vezet az ellenfél, mi akkor sem adjuk fel. Egyébként tisztes eredményt szeretnénk elérni, minél kevesebb gólt kapni, és legalább egyet szerezni. Ha egyet rúgunk, egy pezsgőt biztosan eldurrantunk a lefújás után az öltözőben” – mondta az idős tréner, akinek az álma vált valóra, hogy a Ferencvárossal meccselhet.

„Elmúltam hatvanhat esztendős, amióta az eszemet tudom, Fradi-szurkoló vagyok, mindig arra vágytam, hogy pályafutásom alatt legalább egyszer szembetaláljam magam kedvenc csapatommal. Hát most eljött az én időm… Annak idején gimnazistaként gyakran jártam fel Pestre, a Fradi meccseire, ott tapsoltam a lelátón Albertnak és a többieknek. A mostani sem rossz csapat, de a jelenlegi keretből az én meglátásom szerint csak Gera Zoltán az igazi fradista” – tette hozzá Opre Mihály.

Nagyecseden természetesen óriási várakozás előzi meg a mérkőzést, két-háromezer drukker is a helyszínen tekintheti meg a találkozót, bár ülőhelye biztos, hogy nem lesz mindenkinek. A tréner amondó, vakondtúráson megpattanó labdára nem kell számítani, de a pálya talaja biztosan nem lesz olyan, mint az Üllői úti stadionban.

A találkozó 14 órakor kezdődik. A Ferencváros a meccs után azonnal visszaindul Budapestre, hiszen szombat este fél kilenckor a tabella második helyén álló Haladást fogadja az Üllői úti bajnokin.

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
A szerdai program
14.00: Tiszaújváros–Paksi FC
14.00: Somos SE–Szombathelyi Haladás
14.00: Velence SE–Újpest FC
14.00: Géderlaki KSE–DVSC-Teva
14.00: Nagyecsed–Ferencváros
14.00: Andráshida–Videoton FC
14.00: Soroksár–Budapest Honvéd
14.00: Mezőhegyesi SE–MTK Budapest
14.00: Kisvárda–Békéscsabai Előre
14.00: Inter CDF–III. ker TVE
14.00: Dorog FC–Csákvár
15.15: Kozármisleny–DVTK (Tv: M4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik