MK: A Fradi már nincs a mezőnyben, bárki célba érhet – Böde Dániel

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 08:23
null
Böde Dániel köszöni szépen jól van – a rutinos támadó a hétvégén két gólt szerzett, szerdán a kupában a Vasas ellen örvendeztetheti meg a paksiakat (Fotó: Koncz Márton)
Két és fél hete még az NB III-ban szerzett gólt, szombaton az élvonalban talált be kétszer: Böde Dániel a Puskás Akadémia ellen két góllal segítette győzelemhez a Paksot, és motiválja, hogy csapatával újra eljusson a Magyar Kupa döntőjébe.

– Vasárnap volt két hete, hogy az NB III-ban gólt szerzett a Honvéd II ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen, a következő fordulóban azonban már nem a Majosi SE ellen lépett pályára a Paks II-ben, hanem lejátszotta a 431. élvonalbeli meccsét, amelyet az elmúlt hétvégén Felcsúton a 432. követett. Nagyot fordult a világ önnel?
Fogalmazhatunk így is... – válaszolta lapunknak csapata keddi edzését követően Böde Dániel, a Paks 36 éves támadója. – Amikor a Majoson pályaedzőként dolgozó Gyánó Szabolcs sms-ben gratulált a szombati meccsünkhöz, mondtam is neki: nem is olyan rég még ellenetek készültem, aztán másként alakult minden. Nem hagytam el magam, külön munkát végeztem, a Mezőkövesd ellen újra az NB I-ben játszhattam, majd következett a Puskás Akadémia elleni találkozó és a két gól.

– Rengeteg emlékezetes találkozón futballozott már: a szombatinak hol van a helye?
– Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a góljaimnak, sokkal fontosabb, hogy újra nyertünk. Nem voltunk túl jó passzban, de a három pont megszerzése segíthet abban, hogy kiegyenesedjünk. Fontos ez a hét nekünk, hiszen hazai pályán játszhatunk a kupában, a továbbjutás növelheti az önbizalmat. És ha utána a ZTE FC elleni hazai bajnoki is jól alakul, úgy mehetünk neki az utolsó tizenegy fordulónak, hogy nem magunk mögé kell nézegetnünk elsősorban.

– Szinte napra pontosan egy évvel a legutóbbi élvonalbeli gólja után - amelyet tavaly február 19-én a Kisvárda elleni 3–3-as meccsen szerzett - volt eredményes az NB I-ben, és már száznegyven gólnál jár. Van most boldogabb ember önnél?
Nem járok a fellegekben, két lábbal a földön állok. Már a Mezőkövesd ellen is volt lehetőségem, de akkor blokkolták a lövésemet, amikor Felcsúton beálltam, az volt bennem, legalább tartsuk meg az eredményt. Sikerült, nyertünk, a két gól csak ráadás.

– Aki háromszor megnyerte már korábban a Magyar Kupát, azt mennyire hozza lázba a negyeddöntő?
– Teljesen, ezerrel készülök. Tavaly elbuktuk a Ferencváros elleni döntőt, de most a Fradi már nincs a mezőnyben, tulajdonképpen a versenyben maradók bármelyike célba érhet. A Vasas kerete jó futballistákból áll, és bár csapatként akadozik a gépezet, biztos, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk.

– Emlékszik, mikor szerzett legutóbb gólt a Vasas ellen?
– Nem tudom, rúgtam néhányat...

– Hét évet kell visszamenni az időben: az Illovszky Rudolf Stadionban 4–1-re nyert a Fradi, többek között az ön két góljával.
– Nem szabad elfelejteni, a Vasas több évet az NB II-ben töltött, de igen, emlékszem: először Nagy Dominik beadása után lőttem közelről a hálóba, majd büntetőből találtam be, az ellenfél kapujában pedig mostani csapattársam, Nagy Gergely állt.

– Mit gondol, ennek a párharcnak a Paks az esélyese?
– A bajnokság is mutatja, kicsik a csapatok közti különbségek, de a hazai pálya nekünk kedvez, ezért azt mondom, ötvenegy százalék esélyünk van a továbbjutásra.

– Aligha tévedünk, amikor azt mondjuk, a tavalyi finálé nem mindennapi emlék...
– Kevés paksi labdarúgó mondhatja el magáról, hogy van érme a bajnokságban, a Ligakupában és a Magyar Kupában is, már csak ezért is szép emlék, hogy egy éve eljutottunk az utolsó meccsig. Jó volt megélni azt a szeretetet, amit a Ferencváros szurkolóitól kaptam. Ha eljutunk a döntőig, biztosan nem lesz részem a tavalyihoz hasonló fogadtatásban, de most csak az a fontos, hogy jussunk túl a Vasason.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
SZERDAI PROGRAM
17.00:
Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00:Paksi FC–Vasas FC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik