M. D. 2022.01.06 15:58 Frissítve: 2022.01.06 16:56

Mezőkövesd: magyar bajnok a második csütörtöki érkező

Kamer Qaka után a Budapest Honvéd korábbi magyar bajnok és kupagyőztes védője, Patrick Ikenne-King szerződtetését jelentette be a Mezőkövesd labdarúgócsapata.

 

Ikenne-King (balra) a Mezőkövesd játékosaként tér vissza az NB I-be (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

 

A jobb oldali középpályásként is bevethető 30 éves játékos 2018-tól 2021 nyaráig az MTK alkalmazásában állt, előtte – illetve a 2019–2020-as idényben kölcsönben – a Budapest Honvédban futballozott, melynek tagjaként 2017-ben bajnoki címet, 2020-ban Magyar Kupát nyert.

A nigériai születésű Ikenne-King az NB I-ben eddig összesen 150 mérkőzésen lépett pályára, egyetlen gólját épp a Mezőkövesd ellen szerezte. Amióta tavaly nyáron elhagyta a fővárosi kék-fehéreket, nem volt csapata.

Ahogy Kamer Qaka, úgy Ikenne-King esetében sem hozta nyilvánosságra a borsodi klub, hogy milyen időtartamra szerződtette a labdarúgót.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Babati Benjámin (ZTE FC), Patrick Ikenne-King (nigériai, szabadon igazolhatóként, legutóbb MTK Budapest), Kamer Qaka (albán, Shkëndija – Észak-Macedónia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –  
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marin Jurina
(bosnyák, MTK), Szépe János (MTK)

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.