Magyar Kupa: Dibusz Dénes változtatna az utóbbi évek „hagyományán”

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 09:18
null
Dibusz Dénest motiválja, ha egy-egy védése remekül sikerül (Fotók: Szabó Miklós)
A labdarúgó Magyar Kupa legutóbbi három kiírásában nem jutott be a döntőbe a Ferencváros, Dibusz Dénes ebből nem akar sorozatot csinálni.

 

– Favoritként várja a Ferencváros a szerdai, Mol Fehérvár FC elleni Magyar Kupa-mérkőzést?
– A kupasorozat azért szép, mert bármi megtörténhet – felelte lapunknak Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa. – Kétségtelen, a fehérváriak rossz sorozatban vannak, a közelmúltban vezetőedzőt is váltottak, de az ilyen párharc esetében még véletlenül sem mondhatjuk, hogy bármelyik együttes favoritként várja az összecsapást. Főleg nem a Ferencváros és a Fehérvár esetében.

– Ráadásul a Magyar Kupa-siker jelenthet a fehérváriak számára némi vigaszt a bajnoki bukdácsolásra.
– Nyilvánvalóan próbálnak belekapaszkodni a kupasorozat adta lehetőségekbe, úgy néz ki, ebben az esztendőben nekik ez az egyetlen sorozat, amelyben maradandót alkothatnak. De mi sem vesszük félvállról a kupát, minket is erősen motivál, hogy odaérjünk a döntőbe és győzzünk. Ezen az úton most a Fehérvár a következő ellenfél. Az előző három évben nem jutottunk be a Magyar Kupa fináléjába, ideje lenne ezen változtatni!

– Dacosabbak, elszántabbak emiatt?
– Már a múlt héten is többször szóba került a fehérváriak elleni ütközet, ám míg nem voltunk túl a Honvéd elleni bajnokin, nem tudtunk a szerdai összecsapásra figyelni. Szerhij Rebrov is kiemelte, az elmúlt két évben a Magyar Kupa nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A két csapat között ebből a szempontból egyfajta ellentét figyelhető meg, a fehérváriak az elmúlt években jól szerepeltek a kupában, mi nem, előtte viszont mi nyertük meg háromszor is. Nekünk most extra motivációt jelent, hogy az elmúlt évek gyenge kupaszereplése ne folytatódjon, a Fradinál nem elég csak a bajnoki címet begyűjteni. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, két sikeréhes csapat lép pályára. Nincs más lehetőség, ismét be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak.

– A Honvéd elleni bajnokin a mezőny legjobbja volt. Számít ez valamit az önbizalom szempontjából?
– A tavaszi fordulókban kétségtelenül kevesebb dolgom volt, az eddigi találkozók közül most volt a legtöbb lehetősége ellenfelünknek. Ezért is nagy szó, hogy kapott gól nélkül zártuk a kispestiek elleni kilencven percet. Ráadásul az első félidőben egyetlen védenivalóm sem volt, a második játékrészben sűrűsödött be az összes veszélyes próbálkozás. Az első védés fontos volt, laposan jött a lövés, szerencsére kézzel odaértem. Ezek a védések önbizalmat adnak, főleg olyan találkozón, amikor kevésbé vagyok játékban. Több szempontból is fontos hárítás volt, hiszen rá egy-két percre rúgtuk a győztes gólt.

– A fehérvári támadókat is jól ismeri, de van, akire külön készül?
– Ismerjük a kvalitásaikat, jó támadóik vannak, de bízom benne, ahogy a Honvéd játékosai nem tudtak túljárni az eszünkön, úgy a fehérváriaknak sem sikerül.

– Korábbi csapattársuk, Ivan Petrjak sem?
– A szakmai stáb őt csatárként próbálgatja, de a taktika ezen része nem ránk tartozik, mi kizárólag magunkra koncentrálunk. Mindenesetre megvan bennük a minőség, de a két héttel ezelőtti bajnoki összecsapásunkon is megmutattuk, képesek vagyunk föléjük kerekedni, leszűkíteni a teret előttük. Koncentrált játékra lesz szükség, olyan labdavesztéseket nem engedhetünk meg magunknak, mint a Honvéd ellen. Fontos lesz, hogy a kulcspillanatokban jó megoldásokat válasszunk, s akkor kiharcoljuk a továbbjutást.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Kedd
17.30:
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szerda
13.00: Paksi FC–Budafoki MTE
13.00: Tállya KSE (NB III)–MTK Budapest
14.00: ZTE FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
16.00: Puskás Akadémia FC–Újpest FC
16.00: Debreceni VSC (NB II)–BFC Siófok (NB II)
17.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Kisvárda Master Good
17.30: Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik