Kisvárda: Dunaszerdahelyen folytatja Janeiro – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.10. 18:03
null
Joao Janeiro egyéves opció mellett az idény végéig írt alá Dunaszerdahelyen (Fotó: Árvai Károly)
Ahogyan azt a Nemzeti Sport előre jelezte, a Kisvárda és a Dunaszerdahelyi AC is bejelentette: Joao Janeiro a Fortuna Liga 5. helyén álló együttes kispadján folytatja edzői karrierjét. A portugál szakember az idény végéig szóló megállapodást írt alá a DAC-nál, az egyezség pedig egyéves opciót tartalmaz.

 

„A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgóklub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” nyilatkozta a DAC honlapjának az együttes új vezetőedzője.

A Dunaszerdahely eddigi szakvezetője, Németh Antal kedden – közös megegyezéssel – távozott a szlovák élvonal 5. helyén álló gárda kispadjáról. Janeiro a bejelentés szerint az idény végéig szóló megállapodást kötött a klubbal, ami további egy esztendőre szóló opciót tartalmaz.

A 40 éves szakember május végén fogadta el a Kisvárda ajánlatát és lett az NB I-es alakulat trénere. 14 meccsen ült a kispadon és mindössze három találkozót vesztett el. Nem véletlen, hogy csapata két fordulót követően is áll a Magyar Kupában (legutóbb az MTK-t ütötte ki 4–1-re), valamint a 3. helyet foglalja el az élvonalbeli bajnokságban – mindezt úgy, hogy idáig a szezon jelentős részében vezette is a tabellát.

Az ügy érdekessége, hogy a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila kedden még úgy nyilatkozott: bár valóban ajánlatot kaptak a vezetőedző elengedésére, azt a klub érdekében nem fogadták el, a szakember pedig maradni fog a várdaiaknál. A sportigazgató a fordulat hátteréről is beszélt a szerdai bejelentés során, hozzátéve, Erős Gábor veszi át a felnőttcsapat felkészítését, a tervek szerint vele fejezik majd be az őszi évadot.

„Kedden már valóban úgy tűnt, hogy lezárult a történet, szerdán azonban újabb fordulatot vett az ügy – mondta a kisvardafc.hu-nak a fejleményekről Révész Attila. Joao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család. Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC, amely az anyaországban a legnépszerűbb határon túli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyeznie, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek. Joao Janeiro szerdán elbúcsúzott a csapattól, csütörtökön pedig távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta, az ő ilyen jellegű szerepvállalása alatt lesz időnk megtalálni az új esztendőre a következő vezetőedzőnket. Az asszisztensedzői feladatokkal pedig az U19-es együttesünk eddigi szakvezetőjét, Gerliczki Mátét bíztuk meg.”

Joao Janeiro az Európa-ligába jutott portugál CF Belenensesnél volt segédedző és játékosmegfigyelő, az Estorilnál pedig elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Korábban Marcelo Bielsa segítőjeként is dolgozott, a játék alapjait pedig a labdarúgás egyik legnagyobb alakjától, Johan Cruyfftól tanulta. 2018 és 2020 között Szegeden dolgozott, mielőtt a Kisvárda trénere lett volna.

A Nemzeti Sport felvidéki forrásból úgy értesült, a DAC 100 ezer eurót, mintegy 36.5 millió forintot fizetett Janeiro kivásárlásáért.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2021–2022-ES IDÉNY KÖZBEN
2021. október 4.MezőkövesdPintér Attila helyett Supka Attila
2021. október 4.MTK
Giovanni Costantino helyett Teodoru Vaszilisz (megbízott vezetőedzőként)
2021. október 28.DebrecenHuszti Szabolcs és Toldi Gábor helyett Jeremiás Gergő (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 10.
Kisvárda
Joao Janeiro helyett Erős Gábor (megbízott vezetőedzőként)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik