M. D. 2020.03.31 18:00 Frissítve: 2020.03.31 18:34

Kisvárda: Grozav és honfitársa hazament Romániába, szerződést bontottak velük

Azonnali hatállyal szerződést bontott két román játékosával, Gheorghe Grozavval és Iasmin Latovlevici-csel az NB I-es kisvárdai labdarúgóklub, mert a két légiós engedély nélkül hazatért Romániába, ezzel súlyos szerződésszegést követett el – olvasható az egyesület hivatalos honlapján.

 

Gheorghe Grozav elhagyta Magyarországot – és vele együtt a Kisvárdát is (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Révész Attila sportigazgató kedden csapattájékoztatót tartott, amelyen Grozav és Latovlevici nem vett részt, mert – mint kiderült – múlt szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába.

„A két játékos nem tudott bekapcsolódni a tájékoztatóba, mert mint kiderült, szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva – idézi Révészt a Kisvárda hivatalos honlapja. – Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét. Keddre nem is érkeztek vissza, s ha visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk. Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között, és a korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson.”

A román válogatott Grozav tavaly januárban szerződött a Kisvárdához, melynek színeiben 37 mérkőzésen 12 gólt szerzett az NB I-ben, míg Latovlevici idén télen került a szabolcsi együtteshez, de – ahogy Révész Attila is mondta – NB I-es bemutatkozására nem került sor (a Kisvárda megye I-ben szereplő második csapatában játszott két bajnokit).

Mindkét román futballista megállapodása lejárt volna az idény végén Kisvárdán. Latovlevici kapcsán a hónap elején arról írtunk, hogy nyártól a kolozsvári CFR-ben folytatja pályafutását.

2023.04.01 14:20:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a lila-fehérek legyűrték odahaza a Zalaegerszeget – meglehet, vezéráldozattal.

2023.04.01 11:14:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hajráig jobb volt a hazai csapat, de a végén még az egy pontért is izgulnia kellett.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.