Nagy Zsolt
2020.02.19 07:29 Frissítve: 2020.02.20 15:25

Kisvárda: Felipe fizetett azért, hogy távozhasson

Bár a brazil kapus, Felipe már hónapokkal ezelőtt elhagyta Kisvárdát, a távozási ügye – ami úgy indult, hogy befejezi a pályafutását – csak kedden zárult le azzal, hogy hazájába, a harmadosztályú Botafogo PB-be szerződött. Révész Attila sportigazgató a Nemzeti Sportnak elmondta, a játékos fizetett a Kisvárdának, hogy elengedjék...  

Felipe szerződtetését kedden jelentette be a Botafogo PB (Fotó: facebook.com/botafogopb)

 

Felipe 2018 nyarán szerződött hazájából a magyar élvonalba akkor frissen feljutó együtteshez, és nagy szerepet játszott abban, hogy a kisvárdaiak benn maradtak az első osztályban. Tavaly nyáron mondvacsinált okokra hivatkozva „elfelejtett” visszatérni a szabadságáról. Két és fél hetes késéssel csatlakozott a felkészüléshez, klubja azonban – korábbi érdemeire tekintettel – igényt tartott rá, és elvárta, hogy kitöltse 2020 nyarán lejáró szerződését. Ez azonban már biztosan nem valósul meg, Felipe ugyanis megállapodott a brazil harmadosztályú Botafogo PB együttesével... 

 
Nem garasoskodott – Thury Gábor jegyzete

„Felipe kezdeményezte szerződése felbontását – számolt be az ügyről a Nemzeti Sportnak még januárban Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Azt mondta, nem akar máshol futballozni. Ha esetleg meggondolja magát, és mondjuk a nyáron mégis a folytatás mellett dönt, tegye. Ha viszont már most tavasszal is játszani akarna – hangsúlyozom, erre egyelőre nincs lehetősége –, azt becsapásként fognám fel.” 

Mi változott azóta? Hogyan lehet, hogy Felipe a tavasszal mégis Brazíliában áll kapuba? 

„A napokban megkeresett minket, megegyeztünk, és felbontottuk a szerződését – felelte a kérdésre Révész Attila. – Felipe határozottan kijelentette, nem szeretne visszatérni Kisvárdára, indoklásában a sérült térdére hivatkozott és arra, hogy inkább otthon, a melegben maradna. Kompenzációként azért, hogy elérje a célját és ne indítsunk ellene jogi eljárást, felajánlotta háromhavi fizetését. Mi elfogadtuk, a pénzt hétfőn átutalta, így összességében békében váltunk el. Az már minket is meglepetésként ért, hogy másnap aláírt egy brazil klubhoz. Erről nem tájékoztatott minket.”

Felipe – aki az előző idényben lapunk osztályzatai alapján a bajnokság legjobb kapusa volt – az OTP Bank Liga jelenlegi kiírásában tizenkét mérkőzésen lépett pályára. Legutóbb november 30-án, a Bp. Honvéd legyőzésekor (2–0) védte a Kisvárda kapuját. Ezt követően térdfájásra hivatkozva hazautazott Brazíliába, többet nem is látták a klubnál. Muszáj feltenni a kérdést: valóban megsérült a kapus térde?

„Igen, ezt megerősíthetem – mondta Révész Attila. – A mérkőzés utáni orvosi diagnózis alapján engedtük haza, hogy otthon regenerálódjon. Visszavártuk a csapathoz, de miután hasonlót tavaly is eljátszott, és a szerződéséből már csak fél év volt hátra, úgy láttuk jónak, nincs értelme erőszakoskodni, jobb lezárni az ügyet.” 

Kisvárdán a Felipe-ügy alakulása ellenére nincs kapuskérdés. Az átigazolási időszakban a klub szerződtette a Mezőkövesden kevés játéklehetőséghez jutó Dombó Dávidot, aki Révész Attila szerint más jellegű kapus, mint Felipe, de elégedettek vele, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél többet fejlődhessen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Dombó Dávid (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Fernando Viana (brazil, Botev Plovdiv – Bulgária), Jelena Richárd (Kozármisleny FC), Iasmin Latovlevici (román, Bursaspor – Törökország), Nemanja Obradovics (szerb, FK Szpartak Szubotica – Szabadka, Szerbia), Szlobodan Szimovics (szerb, BATE – Fehéroroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Anderson Pico (brazil, Gremio Esportivo Juventus – Brazília, szabadon igazolhatóként), Felipe (brazil, Botafogo PB – Brazília), Hugo Seco (portugál, SC Farense – Portugália, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.