THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2020.02.18 22:58 Frissítve: 2020.02.19 08:51

Nem garasoskodott – Thury Gábor jegyzete

Emlékszünk, 2019 júliusában, az előző bajnoki kiírásban az osztályzatai alapján a labdarúgó NB I legjobb kapusa, Felipe nem jelent meg a Kisvárda edzésein, nem kezdte el a felkészülést csapatával. Azt üzente, fogproblémái vannak, erre persze egy kommentelő megjegyezte: pedig mennyire kérlelte Felipét a családja, hogy ne verje a fogához a garast… Akkoriban jó poénnak tűnt az idényt 6.036-os átlaggal teljesítő, együttese élvonalban maradásában oroszlánrészt vállaló kapussal kapcsolatban a megjegyzés, ám azt senki sem gondolta volna, hogy most azért (is) távozhat Kisvárdáról, mert nem garasoskodott: háromhavi fizetését ajánlotta fel, ha klubja felbontja 2020 nyaráig szóló szerződését. Révész Attila sportigazgató elfogadta az ajánlatot, az viszont őt is meglepte, hogy a 36. születésnapját február 22-én betöltő, korábban a Corinthiansszal egyszeres bajnok Felipe nem sokkal azt követően, hogy átutalta a pénzt, a brazil Série C-ben szereplő Botafogo PB együtteséhez igazolt.

 
Felipe fizetett azért, hogy távozhasson Kisvárdáról

Véget ért a Felipe-saga, nekünk ez jutott, eddig csak olvashattunk hasonlókról, hogy Romário például késve tért vissza a Barcelonához, Ronaldo az Interhez vagy éppen Neymar a PSG-hez – a brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott. Egyébként térdsérülése után orvosi diagnózis alapján kerülhetett idény közben Brazíliába, hogy aztán bemondja az unalmast. A vélemények megoszlottak a játékosról: van olyan megjegyzés, hogy a legjobb kapus volt Magyarországon, de akad, aki szerint szánalom ez a Felipe.

Inkább a helyzet (volt) szánalmas.

Nem tudom elképzelni, hogy Nyilasi Tibor Bécsben az Austriánál kihúzta volna a gyufát, vagy hogy Juhász Roland az Anderlechtnél, de számos példát sorolhatnék még. Légiósainkat becsülték odakint, viszont ők megbecsülték magukat és nem kevésbé klubjukat.

Megjegyzem: a 26 éves Dombó Dávid januárban igazolt Mezőkövesdről Kisvárdára, célja, hogy megvesse a lábát az élvonalban. A tavaszi négy fordulóban csapata valamennyi meccsén – három vereség, egy győzelem – ő védett, tudósítóinktól háromszor 6-ost kapott, a Kaposvár elleni 5–3-as siker során 4-est.

Nem érzem, hogy Felipe hiányozna.

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.

2020.03.23 22:19:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Beállt a családi patikába, hogy ezzel is enyhítse a vészt.

2020.03.22 22:36:01

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A hazai futballban 1970-ben az volt az általános vélemény, hogy „az úttörőkkel foglalkozó szakemberek a grundok eltűnése mellett a beatzenét jelölik meg egyes számú »közellenségként«”.