S. T. J. 2019.12.01 22:47 Frissítve: 2019.12.01 22:47

Juhász Roland nem akart hinni a szemének; Gazdag emlékei

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

• Szombaton elkészült a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása. Kiderült, hogy a budapesti–müncheni csoportban játszik Franciaország, Németország és Portugália is. A 95-szörös válogatott Juhász Roland pályafutása során a németek és a portugálok ellen többször is pályára lépett, így kíváncsiak voltunk, mi jutott eszébe, amikor meglátta a csoportbeosztást. A Mol Fehérvár hátvédjének, aki 2016 nyarán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól, a szombati, diósgyőri bajnoki meccsük után mutatta meg egyik csapattársa a beosztást. Először nem akart hinni a szemének, ugyanakkor örül annak, hogy ha a magyar válogatott túljut a pótselejtezőn, világklasszisok sokasága ellen futballozhat a Puskás Arénában (és Münchenben).

• Gazdag Dániel duplán is fájdalmas emlékeket őriz a Kisvárda ellen szombati bajnokiról. A Bp. Honvéd ugyanis kikapott 2–0-ra, a középpályás pedig súlyos sérülést szenvedett. Mint azt lapunknak elmesélte, a hazaiak játékosával, Hugo Secóval harcolt a labdáért. A földre kerültek, miközben a kisvárdai „befogta” a kezét, s húzta le a gyepre. Gazdag nem tudta kiszabadítani magát, s a bal vállára esett. A 23 esztendős, egyszeres válogatott középpályás óriási fájdalmat érzett. Hogy mi volt a diagnózis, és mikor futballozhat újra, kiderül cikkünkből.

• Munkatársaink a helyszínről tudósítanak a kumamotói női kézilabda-világbajnokságról. A második játéknapon a magyar válogatott kikapott Spanyolországtól. A vereséget követően nyilatkozott Kim Rasmussen szövetségi kapitány, aki többek közt arról beszélt, hogy a spanyol csapat megérdemelten győzött. A dán szakember szerint az első két percben jó védekezésből indulva, könnyű gólokat szerezve vezethettünk volna, de nem sikerült, és onnantól hiába próbálkoztunk, sehogy sem tudtuk összerakni a kirakóst, nem volt esélyünk közel férkőzni a riválishoz. Hogy mi várható a folytatásban, arról is beszélt a tréner.

• 1956. november 22-én az akkor már egy hónapja Nyugat-Európában túrázó Budapesti Honvéd Bajnokcsapatok Európa-kupája-nyolcaddöntőt vívott az Athletic Bilbaóval. A BEK-mérkőzés légkörét meghatározta a nem egészen két héttel korábban vérbe fojtott forradalom fájdalmas tapasztalata, Magyarország vészjóslóan bizonytalan sorsa. A meccsről fennmaradt az ötvenes évekbeli nagy Aranycsapat- és Honvéd-korszak egyik legkülönösebb fotódokumentuma, amelynek eredeti változatát a Bilbao klubmúzeum archívuma bocsátotta most a Nemzeti Sport rendelkezésére.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Supka Attila csapata marad a dobogó harmadik helyén, nem tudta legyőzni a PAFC a Kisvárdát.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Papírforma: a zöld-fehérek nyerték meg a két csapat legutóbbi nyolc mérkőzését.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első játékrészben kétgólos előnyt szerzett a Zete, a második félidőben hiába támadott többet a Kövesd, gólt megint csak a hazaiak lőttek.

2020.12.04 19:45:24

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, a vendég Újpest meg ajándékozott egy tizenegyest az újoncnak, ismét 1–1-re végeztek egymással a felek.

2020.12.03 15:44:37

Labdarúgó NB I M. G.

A DVTK 1982 óta csak kétszer győzte le hazai pályán az FTC-t, s zsinórban 7 vereségnél tart ellene.