S. T. J. 2022.01.03 22:53 Frissítve: 2022.01.03 23:16

Interjút adott lapunknak az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Interjút adott lapunknak az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet. A belga üzletember a múlt év végi edzőváltásról – menesztette a német Michael Oenninget – elárulta: 2021 utolsó, Zalaegerszeg elleni bajnokija volt az utolsó csepp a pohárban. Mint mondta, korábban is megesett, hogy minden igyekezet ellenére peches napot fogott ki a csapat, de abban reménykedtek, hogy a teljesítmény idővel javul majd. A ZTE elleni idegenbeli találkozón viszont minden megmagyarázható ok nélkül alulmúlta önmagát az együttes, s a mostani idényben túl sokszor került hullámvölgybe. Természetesen megkérdeztük a tulajdonosváltással kapcsolatos legutóbbi hírekről is.

Első az MTK! Igaz, nem a tabellán, hanem az átigazolási piacon. A kék-fehérek már most mindent megtesznek azért, hogy tavasszal elkerüljenek a „fél távnál” elfoglalt 11., vagyis kiesést jelentő helyről: egyik játékost szerződtetik a másik után – az elmúlt napokban egyetlen NB I-es klub sem jelentett be annyi érkezőt, mint ők. Az előző évet azzal zárták a vezetők, hogy hazacsábították Szlovéniából az október óta az Olimpija Ljubljana kötelékébe tartozó Futács Márkót, 2022-t pedig azzal indították, hogy megállapodtak a Siófokkal, illetve az SKF Sereddel Szakály Dénes és Andrej Kadlec klubváltásáról. Hogy kik távoztak, kiderül cikkünkből.

A harmadik szakaszába lépett a magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülése a január 13-án kezdődő Európa-bajnokságra. Máthé Dominik és Hanusz Egon is csatlakozott a kerethez, Chema Rodríguez viszont egyelőre csak
a távolból követi az edzéseket, mivel a felesége kapta el a Covid–19-et, így csak később csatlakozik a kerethez. Ott voltunk Telkiben a válogatott gyakorlásán, és nyilatkozott lapunknak a norvég Elverum jobbátlövője, a nyártól a francia PSG-t erősítő Máthé is, akiről négy nappal a harmadik oltása után, december 27-én derült ki, hogy pozitív lett a PCR-tesztje.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.

2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”