Honvéd: távozott skót csapatától az egyik edzőjelölt, hamarosan aláírhat

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 20:58
null
Elhárulhattak az akadályok Courts érkezése elől... (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, a múlt héten a Honvédtól menesztett vezetőedző, Nebojsa Vignjevics helyére több kiszemelt is akad, és közülük az egyik, a skót Dundee Uniteddel 4. helyen záró, így a csapatot 10 év után újra európai kupaporondra vezető Tam Courts kedd kora délután közös megegyezéssel távozott klubjától.

 

„A csütörtök este elköszönő Nebojsa Vignjevics utódját még nem nevezte meg a Honvéd labdarúgócsapata, de borítékolható, hogy a folytatásban is külföldi szakember ülhet a kispadon”írtuk három napja, s meg is neveztük azon trénerek körét, ahonnan a szerb lehetséges utóda kikerülhet.

A Chris Coleman, Scot Gemmill, Goran Tomic, Romeo Joza, Tam Courts ötös fogatból utóbbi szerződtetésére látszott a legnagyobb esély már a múlt hét végén is, hiszen jól ismeri honfitársa, a korábban a Dundee-nál is megforduló Chris Docherty, a Honvéd nemrég kinevezett új sportigazgatója.

A 40 éves skót szakemberért a horvát élvonalban szereplő HNK Rijeka is bejelentkezett, ám egybehangzó skót lapértesülések szerint kedd estére meg is rekedtek a tárgyalások Courts és a horvát klub között. Lapunk információi szerint ez egyben azt jelenti, hogy csupán idő kérdése, hogy Courts elfoglalja a kispestiek kispadját, aki egyébként amikor kedden a szerződését közös megegyezéssel felbontották a Dundee Unitednél, azzal indokolt: „új kihívásokra vágyik”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik