nemzetisport.hu 2013.05.01 19:27 Frissítve: 2015.03.28 01:14

Honvéd: Martínez nem adta nekem a labdát - Lanzafame

A tuttomercatoweb.com olasz, labdarúgással foglalkozó hírportál megszólaltatta Davide Lanzafamét, a Budapest Honvéd csatárát, aki a Pécsi MFC elleni mérkőzésen összeveszett csapattársával, Leandro Martínezzel egy tizenegyes elvégzésén. A játékos a magyar sajtónak nem beszélhetett, mert George F. Hemingway klubtulajdonos nyilatkozatstopot rendelt el az ügyben, ám az olasz portálnak elmondta, Martínez szerződése áll a vita hátterében.

Martínez (balra) és Lanzafame párosjelenete Európa-hírű lett (Fotó: Török Attila)

 

„Én szereztem az első gólt a mérkőzésen, majd kaptunk egy büntetőt, és el akartam végezni” – elevenítette fel Lanzafame, hogy mi történt az ominózus szituáció előtt. – Megkaptam a második sárga lapomat, majd így a pirosat, mert [Martínez] nem adta nekem a labdát.”

„Azt mondta, hogy nincs szerződése [a nyár után – a szerk.], és szeretné elrúgni, hogy ezt elősegítse. Látva az interneten terjedő videókat, aligha lesz nehéz dolga ez ügyben. És én is remélem, hogy talál csapatot” – mondta az olasz csatár, aki ezt az incidenst leszámítva jól érzi magát Magyarországon és élvezi a szurkolók szeretetét.

„Boldog vagyok, hogy a szurkolók kedvelnek, élvezem a futballt. Kellemes élmény mind a futball, mind az életmód szempontjából [Magyarország], remélem azonban, hogy vissza tudok térni Olaszországba. Nem tudom, hogy mikor, mert sok dolog van még, amit meg kell oldanom” – nyilatkozta Lanzafame, aki az olasz másodosztályhoz hasonlította az NB I-et.

„Kevésbé taktikus és technikás, sokkal inkább fizikai. A Serie B-hez hasonlítható, kivéve az első hat csapatot, amely játszhatna az Európa-ligában.”

A Tuttomercatoweb megszólaltatta Leandro Martínez ügynökét, Ulisse Savinit is az ügyben, aki természetesen másként látja a történteket.

„Miután a játékvezető büntetőt ítélt, nem volt kijelölt ítélet-végrehajtó. Martínez korábban rúgott már be tizenegyest, és ezúttal is magára akarta vállalni a felelősséget. Közte és Lanzafame között volt egy megbeszélés, hogy ki végezze el, és végül ő nyert. Ez a veszekedési jelenet szánalmas volt, de ismerem Martínezt, és tudom, hogy ő akarta elvégezni, mert korábban is eredményes volt, míg Lanzafame egy másik esetben hibázott. Hangsúlyozom ugyanakkor, hogy semmiféle összefüggés nincs a tizenegyes és a szerződés között. A Honvéddal kiváló a kapcsolatunk, már csak azt kell tudnunk, hogy marad-e vagy sem” – mondta Savini.

 

 

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.