Honvéd: két új játékos a láthatáron, az egyikük válogatott

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 08:36
null
A Transfermarkt szerint a grúz válogatott Kvekveszkiri (16) már a Honvéd játékosa (Fotó: AFP)
Sérülések és betegségek okoznak gondot Kispesten, de legalább Banó-Szabó Bence visszatérhet, és hamarosan új játékosok szerződtetését is bejelentheti a klub.

 


Túlzás lenne azt állítani, hogy a Bp. Honvéd a legjobb előjelekkel várja az NB I 18. fordulóját. Egyrészt túl a bajnokság első felén a mezőny második feléhez tartozik, másrészt a Zalaegerszeg elleni „tavaszi” nyitányon látott kispesti produkció minden volt, csak biztató nem, harmadrészt a Pisont István vezette szakmai stáb több meghatározónak vélt játékossal nem kalkulálhat. S ha ez nem lenne elég, a csapat a második helyen álló Mol Fehérvár vendége lesz szombat este.

Ami a hiányzókat illeti, Baráth Botond hiába töltötte le az öt sárga lappal párosuló eltiltását a ZTE ellen, továbbra sem bevethető. Ennek egészségügyi okai vannak: a koronavírus tartja távol a pályától. Ugyanez elmondható Nagy Sándorról is – a Honvéd tájékoztatása szerint a kapus és a védő a szokásos, szigorú orvosi protokoll mellett kezdheti majd újra az edzéseket. Várni kell a térdével bajlódó Mohamed Mezgrani visszatérésére is, a jobbhátvéd még a rehabilitációs stábbal dolgozik, miközben a Kisvárda elleni decemberi mérkőzésen bokasérülést szenvedő Eppel Márton szintén a társaktól külön, de már a pályán edz. Hogy egy jó hír is legyen a végére: az élvonalban legutóbb 2020. március 7-én játszó Banó-Szabó Bence térdszalag-szakadása már a múlté, a középpályás hétfő óta ismét a csapattal készül.

A klub a múlt héten jelentette be két belső védő és egy középpályás szerződtetését: a lengyel Lukas Klemenz, az izraeli-román Nir Bardea és Nagy Dominik is csatlakozott már a csapathoz, de a Vidi ellen még aligha számol(hat) velük Pisont István. Nem zárható ki ugyanakkor, hogy a hétvégére újabb két labdarúgóval bővül a keret. Az 1tv.ge értesülése szerint a 32-szeres grúz válogatott középpályás, az ősszel még a kazah Tobol kötelékébe tartozó, a minap szabadon igazolhatóvá váló Nika Kvekveszkiri hamarosan aláírhat a 14-szeres magyar bajnokhoz, s lapunk úgy tudja, az amerikai kapus, Jesse González már napok óta a Honvéddal edz. Kvekveszkirit a trasnfermarkt.de már Honvéd-játékosként tünteti fel.

A két játékos esetleges szerződtetése kapcsán megkerestük a kispestieket, de udvariasan elhárították az érdeklődésünket, mondván: híresztelésekkel nem kívánnak foglalkozni, ha lesz bejelenteni valójuk, hivatalos keretek közt, a klubhonlapon megteszik.     


TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC),Lukas Klemenz (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Nagy Dominik (szabadon igazolhatóként, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Jesse González (amerikai-mexikói, szabadon igazolhatóként, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok), Nika Kvekveszkiri (grúz, Tobol – Kazahsztán – szabadon igazolható)
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik