Honvéd: egyelőre nem tudni, hol folytatja Batik Bence

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 07:17
null
Batiknak le kell adnia a szerelést (Fotó: Meder István)
Mint beszámoltunk róla, csütörtökön kikerült a Budapest Honvéd első keretéből a csapatkapitány, Batik Bence, s egyelőre nem tudni, hogy a 28 éves védő hol folytatja pályafutását. Noha korábban beszámoltunk róla, hogy Batik esetleg éppen a péntek esti ellenfélnél, a ZTE FC-nél köthet ki, a jelenlegi helyzetben ennek a lehetőségnek nincs alapja, így elképzelhető, hogy a hátvéd légiósnak áll.

Már hallani lehetett a napokban, hogy Batik Bence helyzete megingott a Budapest Honvédnál. Információnk szerint Chris Docherty, a kispestiek sport­igazgatója és Thomas Courts vezetőedző panaszkodott a csapatkapitányra, hogy nem pozitív kisugárzású, és nem igazán vezértípus – azaz a bizalom megingott iránta, így nem számolnak a 28 éves labdarúgóval.

Lássuk be, ilyen indokkal megszabadulni valakitől a bajnoki rajt előtt néhány órával finoman szólva sem elegáns és korrekt. Több forrásból is úgy értesültünk, Batik Bence stílusa időnként kissé nyers, de hogy nem küzd és nem tesz meg mindent a klubért, valamint hogy nem segíti társait mindenben, az nem igaz. Ráadásul a Kispesten eltöltött négy évében hat edzővel dolgozott együtt – Thomas Courts a hetedik –, s mindegyik számított rá, az utóbbi egy évben csapatkapitányként. A szurkolók kétszer választották meg az év játékosának, ezeket az elismeréseket nem ajándékba adják…

A jelek szerint Mendelényi Dániel tulajdonos is „levette a kezét” a játékosról, pedig úgy tudjuk, kedveli – úgy tűnik, Chris Docherty és Thomas Courts szabad kezet kapott a keret kialakításakor. Mert azzal semmi gond, és benne van a futballban, hogy mással képzelik el a jövőt, de azt szemtől szemben, idejében is meg lehet mondani. Az is furcsa, hogy bár a szakmai stáb az öt felkészülési mérkőzésen négyszer is a kezdőbe tette a futballistát, csak most, másfél hónappal a felkészülés kezdete után derült ki, Batik Bence nem alkalmas csékának, sőt arra sem, hogy a keretben számoljanak vele…

A játékos 111 bajnokin lépett pályára kispesti színekben, két éve megnyerte a Mol Magyar Kupát. Bár felröppent a hír, hogy a ZTE FC hívja, biztos forrásból úgy értesültünk, ennek nincs alapja. Batikot még egy évig szerződés köti a Honvédhoz, s annak ellenére, hogy nem számítanak rá, a klub pénzt akar kapni érte. Bár korábban szaúdi ajánlatról lehetett hallani, egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Albi Doka (albán, HNK Gorica – kölcsön után végleg), Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként),Makszim Plakuscsenko (izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael), Herdi Prenga (albán, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Lazar Csirkovics (szerb, Kisvárda, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Richlord Ennin
(kanadai, Spartaks Jurmala – Lettország, legutóbb Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönből visszatérők: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Szabó Alex (Szolnok)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ian Harkes (amerikai, Dundee United – Skócia), Olekszij Kascsuk (ukrán, Sahtar – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Sabah – Azerbajdzsán)
Távozók:
Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Banó-Szabó Bence (Kecskeméti TE),Baráth Botond (Vasas, szabadon igazolhatóként), Berla Attila,Bőle Lukács (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Artur Craciun (moldovai-román, Hapoel Kfar Saba – Izrael, szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Vasas FC), Horváth András (Budafoki MTE),Irimiás Gergő (FC Dunaújváros),Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként),Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként),Dusan Pantelics (szerb, szabadon igazolható), Soltész Dominik (Gyirmót FC Győr, legutóbb kölcsönben: Debreceni VSC), Thierry Gale (barbadosi, Dila Gori – Grúzia), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás-kölcsön után Pécsi MFC – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Horváth Milán (siófoki kölcsön után Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország, onnan Ionikosz – Görögország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Batik Bence, Marko Petkovics (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik