H. Á.
2021.04.25 14:47 Frissítve: 2021.04.25 15:26

Honvéd: az MLS-ben folytathatja a válogatott középpályás – sajtóhír

A észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő (MLS) Philadelphia Union szerződtetné a Budapest Honvéd saját nevelésű, hatszoros válogatott középpályását, Gazdag Dánielt – számolt be róla a Philadelphia Inquirer című lap.

 

Nyáron meg sem áll Philadelphiáig? (Fotó: Meder István)

A lap munkatársa, Jonathan Tannenwald arról ír, hogy az amerikai klub már meg is erősítette, valóban érdeklődik a Honvéd magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel iránt.

„A 25 éves Gazdag pont olyan középpályás, amilyet a Union keres és amilyenre a klubnak szüksége van” – állítja a lap, ám arra is emlékezteti az amerikai csapat drukkereit, hogy könnyen lehet, hogy az átigazolás igencsak elhúzódik.

Ennek oka az lehet, hogy ugyan a Union szeretné minél előbb megszerezni Gazdagot, de amíg a Honvéd a kiesés ellen harcol, addig a kispestiek nem akarnak megválni egyik legjobbjuktól – aki ebben az idényben 18 gólt szerzett és hét gólpasszt adott a Honvéd színeiben lejátszott tétmeccsein –, s a bajnokság lezárulta után Gazdag minden bizonnyal ott lesz az Eb-re készülő válogatott keretben, így csak ezt követően kerülhet sor az esetleges váltásra.

Az Inquirer mindehhez hozzáteszi, hogy a járványhelyzet miatt megnőtt az amerikai munkavállalási engedélyek kiállításának ideje, könnyen elképzelhető, hogy a nyár közepe előtt nem lesz érdemi előrelépés.

Gazdag jövőjével kapcsolatban megkerestük a Honvédot is, ahol közölték, sajtóhíreket, átigazolási pletykákat nem kommentálnak, ha bármilyen bejelentenivalója lesz a klubnak, azt az együttes hivatalos honlapján teszik meg.

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.

2023.02.04 19:00:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Késve érkeztek, de „pontosan” távoztak a debreceniek, döntetlennel ért véget a fehérvári rangadó.

2023.02.04 14:28:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő hazaiaknak kevés az egy pont, a vendégek pedig több ziccert is elpuskáztak.

2023.02.04 10:16:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az irreális időjárási körülmények között mindössze egy-egy kapufáig jutottak a csapatok.