CS. A. 2021.05.14 09:52 Frissítve: 2021.05.14 09:52

Honvéd: a DVTK korábbi spanyol középpályása érkezhet, több játékos távozhat

Gyökeres változás várható a Budapest Honvédnál a következő hetekben – nyolc játékosnak jár le a szerződése a nyáron, s több nevet is hallani, akik aláírhatnak Kispesten.

Nagy Gergő (77) szerződése is lejár, de hozzá ragaszkodnak (Fotó: Török Attila)

 

KAPUSOK

A 35 éves Nagy Sándor és a 37 esztendős Tomás Tujvel megállapodása is lejár a nyáron, s egyelőre nem tudni, mi lesz a jövőjük. Nagy egy éve érkezett a klubhoz, de egyetlen bajnokin sem védett, míg Tujvel valamennyi NB I-es mérkőzésen végig lehetőséget kapott. Szappanos Péter érkezhet a kapuba a Mezőkövesd Zsórytól – ez készpénznek vehető. A kisvárdai Dombó Dávidról is hallani, igaz, őt szerződés köti klubjához.

VÉDŐK

Hamarosan öt futballista is szabaddá válhat. A jobb oldali hátvéd, Mohamed Mezgrani iránt a hírek szerint több élvonalbeli együttes is érdeklődik, ha távozik, a Ferencvárostól búcsúzó Lovrencsics Gergő megfelelően pótolhatná. Bár a belső védő Ivan Lovric 35 éves, játékára nem lehetett panasz – ezer szállal kötődik a klubhoz, két részletben összesen kilenc és fél éve szolgálja a kispesti együttest. Djordje Kamber 37 éves, hat éve szerződött a XIX. kerületbe, s több alkalommal is elmondta, amíg tartja a lépést a fiatalokkal, a pályán maradna. A két bal oldali védő, Naser Aliji és Eke Uzoma csak elvétve kapott szerepet, nem lenne meglepő, ha távoznának – Tamás Krisztián mögé, mellé mindenképpen szerződtetni kell valakit.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Nagy Gergő szerződése lejár, de Horváth Ferenc vezetőedző már február közepi érkezésekor kiemelte, mindenképpen számol a kispesti nevelésű játékossal, meglepő lenne, ha nem marasztalnák. Információnk szerint szóba került Nono megszerzése – a 28 éves spanyol középpályás neve ismerősen csenghet, 2016 júliusa és 2018 februárja között a Diósgyőri VTK-ban szerepelt, jelenleg a pozsonyi Slovan alapembere.

TÁMADÓK

Gazdag Dániel a Philadelphia Unionban folytatja pályafutását, a Honvéd másfél millió eurót (körülbelül 537 millió forintot) kap érte. Egyértelmű, a bajnoki idényt 13 góllal záró, a középpályán és a csatársorban is bevethető játékost pótolni kell. Úgy tudjuk, Balogh Norbert távozására is nagy az esély, többek között török klubok vinnék a kétszeres válogatott csatárt – ha elmegy, minimum két futballista érkezése várható ebbe a szekcióba. A csak epizódszerephez jutó Boubacar Traoré és Thierry Gale is búcsúzhat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: –
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Cipf Dominik (BFC Siófok)?, Artur Craciun (moldovai–román, FC Viitorul – Románia)?, Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dombó Dávid (Kisvárda), Lovrencsics Gergő (Ferencváros, szabadon igazolható), Nono (spanyol, Slovan – Szlovákia), Szappanos Péter (Mezőkövesd, szabadon igazolható)
Távozók: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Naser Aliji (albán–svájci), Balogh Norbert (Törökország), Thierry Gale (barbadosi), Djordje Kamber (bosnyák–szerb, lejár a szerződése), Ivan Lovric (horvát, lejár a szerződése), Mohamed Mezgrani (algériai-belga), Nagy Gergő (lejár a szerződése), Nagy Sándor (ukrajnai), Boubacar Traoré (mali), Tomás Tujvel (szlovákiai, lejár a szerződése), Eke Uzoma (nigériai, lejár a szerződése)

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.