nemzetisport.hu 2015.05.18 20:27 Frissítve: 2015.05.19 13:42

HLSZ: Gera a szezon játékosa, Dzsudzsák a legjobb légiós

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének nagyszabású gáláján a labdarúgó NB I 2014–2015-ös szezonjának legjobbjait díjazták. A játékostársak szavazatai alapján a Ferencváros középpályását, Gera Zoltánt választották meg az idény játékosának, míg az év edzője a Videotont bajnoki címig vezető Joan Carrillo lett. A legjobb légiósnak járó elismerést Dzsudzsák Balázs érdemelte ki.

A szezon álomcsapatának egy része Andy Cole-lal, a Manchester United korábbi kiválóságával (Fotó: Szabó Miklós)

 

A Millenáris Parkban rendezett HLSZ-gálán – melyen Andy Cole, a Manchester United korábbi kiválósága is tiszteletét tette – a 2014–2015-ös szezon legjobbjait díjazták. A különböző kategóriákban a sorrend csaknem 500 profi labdarúgó szavazata alapján alakult ki. A Ferencváros játékosai nem vettek részt a díjátadón, mert gőzerővel készülnek a szerdai Magyar Kupa-döntőre.

A játékostársak Gera Zoltánt, a Ferencváros középpályását választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak. A Fradiba 2014 nyarán visszatérő magyar válogatott játékos Juhász Rolandot, a Videoton középhátvédjét és Kanta Józsefet, az MTK karmesterét előzte meg a voksoláson.

A legjobb kapus Dibusz Dénes (FTC), a legjobb edző Joan Carrillo (Videoton), a legjobb U21-es játékos Márkvárt Dávid (Pécsi MFC) lett, míg a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Kassai Viktor érdemelte ki. Az NB II-ben a Vasast erősítő Remili Mohamed nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A légiósok között a Dinamo Moszkvában szereplő Dzsudzsák Balázs végzett az élen, megelőzve Stieber Zoltánt (Hamburg) és Tőzsér Dánielt (Watford).

A 2014–2015-ös idény álomcsapatába a Ferencvárosból négy, a bajnok Videotonból három, míg a DVSC-ből, a Puskás Akadémiából, az MTK-ból és az Újpestből egy-egy futballista került be. A legjobb tizenegynek Hajnal Tamás is tagja, aki decemberben szerződött a Fradihoz, melynek színeiben a tavasszal csak hat bajnokin lépett pályára.

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapatában Juhász, Gera és Dzsudzsák mellett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál is helyet kapott.

A 2014–2015-ÖS SZEZON DÍJAZOTTJAI
A legjobb kapus: 1. Dibusz Dénes (FTC), 2. Juan Calatayud (Videoton), 3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa)
A legjobb mezőnyjátékos: 1. Gera Zoltán (FTC), 2. Juhász Roland (Videoton), 3. Kanta József (MTK)
A legjobb U21-es játékos: 1. Márkvárt Dávid (PMFC), 2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia), 3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)
A legjobb vezetőedző: 1. Joan Carrillo (Videoton), 2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE), 3. Thomas Doll (FTC)
A legjobb játékvezető: 1.
Kassai Viktor, 2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán
A legjobb légiós: 1. Dzsudzsák Balázs
(Dinamo Moszkva), 2. Stieber Zoltán (Hamburger SV), 3. Tőzsér Dániel (Watford)
A legjobb NB II-es játékos: 1. Remili Mohamed (Vasas FC), 2. Magasföldi József (Gyirmót FC Győr), 3. Berecz Zsombor (Vasas FC)
A 2014–2015-ös idény gólkirálya: Nikolics Nemanja (Videoton)

A szezon álomcsapata: Dibusz Dénes (FTC) – Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton), Szolnoki Roland (Videoton) – Varga József (DVSC), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK), Hajnal Tamás (FTC) – Nikolics Nemanja (Videoton), Böde Dániel (FTC), Asmir Suljic (Újpest)

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata: Király Gábor – Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András – Dárdai Pál, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József

2020.11.22 23:00:46

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ami most történik velünk a honi labdarúgás világában, az tényleg maga a ragyogás, rivalda, ott lenni a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a Juventus, a Dinamo Kijev legjobbjaival szemben, készülni a német, a francia, a portugál klasszisok ellen.

2020.11.22 15:48:24

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A két sokat hibázó csapat közül az nyert, amelyik sokkal jobban sáfárkodott az ellenfél védelmi hibáival.

2020.11.21 22:53:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.11.21 21:15:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a tehetetlenség kötne béklyót a nemes szándékra.

2020.11.21 12:23:47

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Marcel Heister bombagólja döntötte el a mérkőzést, továbbra is kiesést jelentő helyen a kispestiek.