Haladás: Mészöly szerződtetné a nigériai világbajnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.15. 08:58
Volt idő alaposan megismerkedni, elvégre a nigériai Funsho Bamgboye csaknem négy héten át készült a Haladás labdarúgócsapatával, sőt még a csapat évzáró bankettjén is részt vett. És jelen állás szerint akár hosszabb távon is maradhat.

Ritka az ilyen. Nem sokszor fordul elő, hogy egy próbajátékos hosszú-hosszú heteket készülhet egy csapatnál. A tesztalanyok zöme nem marad sokáig, és általában kölcsönös rokonszenv hiányában gyorsan továbbáll.

„Ezúttal kölcsönösen jó benyomást tettünk egymásra – mondta Mészöly Géza, a szombathelyiek vezetőedzője. – Funsho Bamgboye fiatal, jókedvű és nyitott játékos, nagyon jól beszél angolul, ezért könnyű vele szót érteni. Alaposan felmértük az állapotát, megismertük a képességeit. Kiváló ajánlólevéllel érkezett hozzánk, de a saját szemünkkel is meg akartunk győződni arról, valójában mit tud."

A 17 esztendős támadó a szenegáli, majd a katari Aspire Akadémián nevelkedett. A 2015-ös, Chilében rendezett U17-es világbajnokság döntőjében ő szerezte Nigéria második gólját Mali ellen (2–0).

„Napról napra jobb teljesítményt nyújtott a gyakorlásokon – összegzett a szakvezető. – Gyors, jó ütemérzékű labdarúgó, remekül fejel, és a rúgótechnikáját sem érheti kritika, sőt, mint kiderült, a kapu előtt is feltalálja magát. A vezetőséggel nagy egyetértésben arra jutottunk, érdemes rá, hogy megtegyünk mindent az átigazolásáért. Januárban visszatér, és remélem, mielőbb eldől, hogy a Haladásban folytathatja-e. Én szeretném, ha így lenne."

MÉSZÖLY GÉZA BŐVEBBEN IS BESZÉL A CSATÁRRÓL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik