nemzetisport.hu 2016.12.21 13:05 Frissítve: 2016.12.21 13:50

Haladás: Fernando Llorente is a kiszemeltek között

A Nemzeti Sport Online Romániából származó értesülései szerint ismét képbe került a Haladásnál a Liga I-ben sereghajtó ACS Poli Timisoara (Temesvár) spanyol középpályása, Fernando Llorente.

Fernando Llorente (labdával) a télen távozhat Temesvárról (Fotó: renasterea.ro, archív)

 

Úgy tudjuk, a Haladás már nem először érdeklődik a 26 éves Fernando Llorente (a Swansea-ban játszó, 24-szeres válogatott csatár csak névrokona) iránt, aki ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban, melyben tavaly nyár óta összesen 44 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett.

A Haladás már idén nyáron is ajánlatot tett a belső középpályásnak, de akkor a portugál Belenensest választotta, ám onnan anyagi problémák miatt nagyon hamar távozott, és visszatért Temesvárra. Azonban a Polinál is problémák vannak a fizetésekkel, így újra klubot váltana, és ki is tudna úgy lépni az élő szerződéséből, hogy nem kellene fizetni érte.

Tóth Miklós a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, valóban szóba került a középpályás szerződtetése, de konkrétumokkal nem tud szolgálni. Információink szerint januárban, a felkészülés kezdetekor személyesen is megnézheti Llorentét Mészöly Géza vezetőedző, és ezután születhet döntés az átigazolásáról.

A Haladásnál nagy jövés-menés nem várható a téli szünetben, de nem szakadt meg a kapcsolat Kevin Kurányi ügynökével sem, bár a német válogatott csatárnak több országból, így például az Egyesült Államokból is van ajánlata.

Szombathelyen az érkezők fizetésére elsősorban akkor lehet forrás, ha a nyáron szerződtetett két holland futballista, Sjoerd Overgoor és Sjoerd Ars távozik – egyikük sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de élő szerződésük van, így meg kell egyezni velük a szakítás feltételeiről.

Ugyancsak kérdéses az őszi szezont sérülés miatt kihagyó Ezequiel Calvente Criado sorsa, akit nem rég megműtöttek Spanyolországban, és nem lehet tudni, milyen állapotba kerül a téli felkészülés kezdetére.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Funsho Bamgboye (nigériai, szabadon igazolható, előző klubja: ASPIRE Academy – Katar), Kevin Kurányi (német, szabadon igazolható, előző klubja: Hoffenheim – Németország), Fernando Llorente (spanyol, ACS Poli Timisoara – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Sjoerd Ars
(holland), Ezequiel Calvente Criado (spanyol), Sjoerd Overgoor (holland)  

 

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.

2021.12.04 10:05:04

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Waltner Róbert csapata magabiztosan játszott az egyre nagyobb bajban lévő Debrecen ellen.

2021.12.04 09:52:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hiába vezettek, majd játszottak sokáig emberelőnyben a zöld-fehérek, döntetlent ért a felcsúti szervezettség.

2021.12.04 09:40:33

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben Jurina találatát még visszavonta a videóbíró, a fordulás után Pillár fejese döntött.