nemzetisport.hu
2013.11.22 12:50 Frissítve: 2015.02.01 01:08

Gallardo: A magyar fiatalok hozzáállásával van gond

A labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia a KTE-Phoenix Mecanót fogadja. A felcsútiak a legutóbbi négy bajnokijukon mindössze két pontot szereztek, a kecskemétiek pedig négyet, így mindkét csapatnak égető szüksége van a pontokra. A PAFC-ot erősítő Francisco Gallardo szerint a két együttes egy szinten van.

Gallardo (balra) szerint a magyar fiatalok hozzáállásával van baj (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

 

– A téli szünet előtt fogadják a Kecskemétet és a Pápát, valamint utaznak Újpestre. Egyik sem nyerhetetlen meccs.
– Valóban nem. Mindegyik gárda nagyjából a mi szintünkön van, hasonló célokkal. Természetesen jó lenne a maximális kilenc pontot begyűjteni, meglátjuk, mennyi sikerül.

A Tippmixpro oddsai alapján a KTE legyőzésére van is esélye a Puskás Akadémiának, hiszen a felcsúti együttes számít favoritnak a pénteki találkozón.

– A klubnál edzőként is besegít – mit gondol a magyar utánpótlásról?
– Rengeteg a tehetséges fiatal Magyarországon. Nemcsak az Akadémiánál, hanem az egész országban is. A mentalitásukon viszont sokat kell változtatni.

– Ezt sokan mondják mostanában. Talán hallotta, az U21-es válogatott a napokban Albániától és Ausztriától is vereséget szenvedett.
– Naponta látom, nagyon sok a tehetséges, jó futballista, a képességeik megvannak, ám a gondolkodásmódjukon változtatni kell. Bár elsősorban nem is nekik. Ők akarnak, mennek, ám magasabb szinten súlyos problémák vannak. A döntéshozók futballról alkotott gondolkodásmódjában is gyökeres változásra van szükség. Világos irányelvek kellenek.

– A magyar utánpótláscsapatoknál a 4–3–3 a kvázi kötelező felállás. Spanyolországban van előírt formáció?
– Nincs! Attól függ a szisztéma, hogy milyen játékosok alkotják a csapatot vagy a korosztályt. Ha sok a tehetséges támadó, akkor értelemszerűen nem védekező taktikával áll ki az együttes.

– Itthon már bele-belekóstolgat az edzősködésbe, harminchárom évesen pedig pályafutása végén jár. El tudja magát képzelni a jövőben a kispadon?
– Hogyne! Spanyolországban szeretném minél jobban kitanulni a szakmát, aztán visszatérni Magyarországra, hiszen nagyon sok mindent kaptam az országtól, amit szeretnék visszaadni.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MELYIK SPANYOL KLUBHOZ HASONLÍTOTTA GALLARDO A PUSKÁS AKADÉMIÁT,  S HOGY SZERINTE MI A KÜLÖNBSÉG FELCSÚT ÉS DIÓSGYŐR KÖZÖTT, KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTOT!

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ – PROGRAM 
Időpont Mérkőzés (Tv)Játékvezető
November 22., péntek
19.00
Puskás Akadémia–KTE-Phoenix Mecano (Tv: Duna)Solymosi Péter
November 23., szombat
14.00
Budapest Honvéd–DVSC-Teva (Tv: M1)
Kassai Viktor
16.00
Haladás–PMFC (Tv: Sport 1)
Erdős József
16.00
Kaposvár–MTK 
Andó-Szabó Sándor
18.00
Újpest–Lombard Pápa (Tv: Sport 1)
Becséri Dániel
20.00
Mezőkövesd–Győri ETO (Tv: Sport 1)
Iványi Zoltán
November 24., vasárnap
16.30
DVTK–Videoton (Tv: M1)
Vad II István
18.30
MVM Paks–FTC (Tv: Sport 2)
Bognár Tamás
     TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?