Futsal MK: elmaradt a bravúr, a Rába ETO megvédte címét

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 18:35
null
A Rába ETO megvédte címét (Fotó: mlsz.hu)
A címvédő Rába ETO 4–1-re megverte a Veszprémet a futsal Magyar Kupa Kiskunfélegyházán rendezett döntőjében. A nőknél a hazai közönség előtt pályára lépő Astra hátrányból felállva 5–2-re nyert a Hajdúböszörmény ellen.

 

A férfi döntőt a felsőházi rájátszás negyedik helyén álló Veszprém kezdte aktívabban, mégis a címvédő Rába ETO szerzett vezetést. A 7. percben Dróth Zoltán beadása után Palomeque látványosan, sarokkal talált be (1–0). A félidő hajrájáig a győriek két kapufát is lőttek, de a Veszprém a szünet előtt magára talált, és Tatai József remek passzából Boromisza Gábor egyenlített (1–1). Nem sokkal később a vezetést is átvehette volna Madarász János együttese, de egyszer Tóth Gyula, egyszer pedig a kapufa megmentette az ETO-t, így szünetben döntetlenre álltak a felek.

A fordulás után már a győriek akarata érvényesült, és bár a veszprémiek végig lelkesen, szimpatikusan küzdöttek – a lövések számában talán felül is múlták ellenfelüket, Tóth Gyulának bravúrokat kellett bemutatnia az ETO kapujában –, gyorsan hátrányba kerültek, és onnantól kezdve nem látszott bennük az erő, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. A 23. percben a végig elszántan futballozó Dróth köszönt be (2–1), aki öt perccel később remek egyéni alakítás végén gyakorlatilag pontot tett a meccs végére (3–1). A végeredményt Juanra állította be egy pontos lövéssel (4–1).

„A Veszprém bebizonyította, hogy remek csapat, az első perctől látszott, nyerni akartak. Erre számítottunk tőlük a mérkőzés előtt is, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ezúttal kicsit több ideig tartott, mire felvettük a mérkőzés ritmusát, de a második félidőben nyújtott játékunkkal megérdemelten nyertük meg a találkozót” – mondta az mlsz.hu-nak Illa Sole Jordi, a Rába ETO vezetőedzője.

„Nem éreztem nagy különbséget játékban a két csapat között – nyilatkozta a találkozó után a veszprémieket irányító Madarász János. – Ez egy olyan vereség volt, amely után tükörbe tudunk nézni, büszke vagyok arra, hogy meg tudtuk nehezíteni a nemzetközi klasszisokkal teletűzdelt győriek dolgát. Jó meccset akartunk játszani, tudtuk, hogy a nagyobb tudás a győrieké, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk. Színvonalas döntőn vagyunk túl, de összességében el kell ismernünk, hogy megérdemelten nyert az ETO.”

Egyik edző szavaival sem lehet vitatkozni.

FUTSAL MAGYAR KUPA
FÉRFI DÖNTŐ
Rába ETO–Futsal Club Veszprém 4–1
(1–1)
Gólszerző: Palomeque (7.), Dróth (23., 28.), Ramón (38.), ill. Boromisza (14.)

A nőknél a Hajdúböszörményt legyőző Astra sorozatban harmadszor diadalmaskodott (Fotó: mlsz.hu)
A nőknél a Hajdúböszörményt legyőző Astra sorozatban harmadszor diadalmaskodott (Fotó: mlsz.hu)

A nőknél a hazai közönség előtt pályára lépő Astra a fanatikus szurkolótábora által buzdított Hajdúböszörménnyel csapott össze.

Az első félidőben többnyire a vendégek akarata érvényesült, akik Nagy Ágnes közeli találatával már a második percben előnybe kerültek a kiváló hangulatú találkozón (0–1), majd Szabó Boglárka és Halászi Kinga gyors gólváltása után 1–2-re módosult az állás.

A második játékrészben a címvédő Astra játéka feljavult. Dombó János tanítványai sikeresen semlegesítették a hajdúböszörményiek legjobbjait, míg támadásban jó százalékban használták ki helyzeteiket. A 24. percben Dikanová Dominika ballábas lövése talált utat a kapuba (2–2), majd Szabó helyezett a bal alsó sarokba (3–2). A végjátékban egy labdaszerzés után Zágor Bernadett lőtt „csőrrel” a kapuba, a kegyelemdöfést pedig az utolsó másodpercekben Gál Tímea adta meg a vendégeknek (5–2).

Az Astra sorozatban harmadszor nyerte meg a futsal Magyar Kupát. A Hajdúböszörmény a bajnokságban vigasztalódhat, amelyben két pont a hátránya a listavezető kiskunfélegyháziak mögött.

„Végig egyben volt a társaság, de az első félidőben a helyzetek kihasználásában nem volt szerencsénk – mondta Dombó János, az Astra szakvezetője. – Kapufákat lőttünk, kiválóan védett az ellenfél kapusa, illetve többször pontatlanak voltunk a végjátékban. A második félidőben a szívünk vitt előre bennünket, eközben sokkal pontosabb lett a játékunk, és ez végül győzelmet ért. Sporttörténelmet írtunk, sorozatban negyedszerre jutottunk döntőbe, és zsinórban harmadjára hódítottuk el a kupát, le a kalappal a lányok előtt."

„Gratulálok az Astrának, megérdemelten nyerte meg a döntőt – fogalmazott Simonyi András, a böszörményiek edzője. – Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a kupadöntő külön műfaj, ezt meg kell tanulnunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. A támadóink sokszor rossz döntéseket hoztak, ezért nem tudtunk két góllal elhúzni, pedig úgy gondolom, ha a vezetésünknél még egy gólt szerzünk, az ellenfél nem tudott volna visszajönni. A második félidőben az egyéni hibáinkat könyörtelenül kihasználta ellenfelünk. Ebből a meccsből sokat fogunk tanulni, talán a jövő évben is eljutunk idáig, és akkor már ki tudjuk küszöbölni a most elkövetett hibákat."

NŐI DÖNTŐ
Astra HFC–Hajdúböszörményi TE 5–2
(1–2)
G: Szabó B. (5., 33.), Dikanová (24.), Zágor (36.), Gál T. (40.), ill. Nagy Á. (2.), Halászi (6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik