Futsal: az Újpest sem tudta meglepni a listavezető Haladást

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 23:30
null
Nagy csatát és végül magabiztos szombathelyi sikert hozott a Haladás és az Újpest meccse (Fotó: Unger Tamás, Vas Népe)
A listavezető Haladás hazai pályán 4–1-re legyőzte az Újpestet a futsal NB I 2020–2021-es idényének 9. fordulójában. A Ferencváros 1–0-ra verte a sereghajtó Nyírgyulajt, ezzel megszerezte szezonbeli első győzelmét.

Az Újpest RFC-220Volt nem tudott meglepetést okozni a listavezető, nyolc forduló után még veretlen Haladás otthonában. A házigazda már a 6. percben előnybe került Vas Ádám góljával (1–0). Az Újpest már a mérkőzés korai szakaszában öt a négy elleni játékra állt át, így próbálta megjáratni vagy legalábbis huzamosabb ideig megtartani a labdát a zöld-fehér mezes rivális ellen. A taktika azonban ezúttal nem fizetődött ki, két kapufa után Vas megpattanó szabadrúgásából megduplázta előnyét a szombathelyi csapat (2–0). Az első félidő végén Milos Simics módosította 3–0-ra az állást.

A második félidőt ugyan döntetlenre hozta ki az Újpest – Vas 27. percben lőtt góljára három perccel a vége előtt Ricardo Lineker válaszolt –, a pontszerzésre nem volt esélyük a lila-fehéreknek (4–1).

A Ferencváros Rábold Richárd góljával 1–0-ra legyőzte a Népligetben a Nyírgyulajt, ezzel megszerezte az első győzelmét az évadban.

Az Aramis és a Dunaújváros meccse pedig egy önmagát megmakacsoló tornatermi „függöny”, avagy a gépek lázadása miatt elmaradt. A játékteret félbeválasztó térelválasztót ugyanis technikai probléma miatt nem sikerült felhúzni – hiába jelent meg mind a két csapat időben a helyszínen.

FUTSAL NB I
9. FORDULÓ
Haladás VSE–Újpest RFC-220Volt 4–1
(Vas Á. 6., 16., 27., Simics 19., ill. Lineker 37.)
Aramis SE–Dunaferr FC – elmaradt.
FTC-Fisher Klíma–Nyírgyulaj KSE 1–0 (Rábold 21.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik