Furcsa szakítás – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 23:42

Még most sem tudni, mi okozta az elmúlt időszak egyik legmeglepőbb bejelentését az NB I-ben – kérdés, a valódi okokra fény derül-e valaha? Waltner Róbert zalaegerszegi felmondásáról van szó... Ha a pénzzel kezdjük, és lássuk be, fontos tényező, eleve furcsa, ha valaki jól fizető állást dob el magától. Nincs közös megegyezés, nincs bánatpénz, lelépési díj, mennyi van még hátra a szerződésből – százezerek, milliók maradnak a klubkasszában, ehhez pedig nyomós érvek kellettek. A zuhanyhíradó szerint a játékospolitika állhat a háttérben. Amikor Zimonyi Dávid a Vasasba szerződött, az edző azt mondta: ha tudja, hogy játékosa Angyalföldre költözik, nem teszi be a Fradi elleni csapatba. Akkor elszállt ez a mondat a zalai légtérben, de akkor is furcsa volt, milyen a kommunikáció a klubon belül, ha a vezetőedző nem tudta, mire készülnek a vezetők. Oké, a tulajdonos joga elfogadni egy ajánlatot a labdarúgóiért, de már akkor megütötte a füleket a kiszólás – nem beszéltek erről, nem került szóba a támadó távozása?

Néhány napja Koszta Márk köszönt el az öltözőtől, miközben tart a futballtavasz, és a hírek szerint ez volt az utolsó csepp az edző poharában. A klub persze okkal gondolhatta, e két játékos nélkül is eléri céljait, a csapat a következő idényben is NB I-es lesz – igaz, ebben főszerepe van Waltner Róbertnek. Még az ősszel a klubtulajdonoshoz, Végh Gáborhoz egészen közeli forrásból értesültünk róla, hogy az akkor a kiesés ellen harcoló, hullámvölgyben lévő ZTE nem elégedett az edzővel, és el is köszön tőle. Nem történt meg. Hiba lett volna akkor elküldeni az egykori csatárt, aki aztán megtalálta a közös hangot játékosaival, az általa kért kulturált, időnként élvezetes futball már eredményekkel is párosult, aminek köszönhetően a csapat most a dobogótól sincs messze. Ebben a pillanatban senki sem számított szakításra, ilyen sikeres időszak után oka kell legyen, hogy valaki elhagyja csapatát, és inkább munka nélkül marad bizonytalan ideig – a válás valódi oka talán belügy, de biztosan nem tanulságok nélküli.

Bárki alkalmazza is ezután Waltner Róbertet, egyben biztos lehet: nem a kispadhoz görcsösen, minden körülmények között ragaszkodó embert szerződtet.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik