FTC: Rebrov először Londonba telefonált a derbi után – a családjával ünnepelt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 14:04
null
Rebrov csapata kedden, az Újpest FC elleni derbin biztosította be a bajnoki címet (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencvárossal sorozatban harmadik bajnoki címét megszerző vezetőedző, Szerhij Rebrov a klub hivatalos oldalának adott interjújában elmondta, a következő cél az, hogy minden játékos megőrizze a motivációját. A 46 éves tréner többek között beszélt a jelenlegi idényről és a győztes derbi utáni ünneplésről is.

 

A Ferencváros kedden, az Újpest FC legyőzésével biztosította be a 32., sorozatban a harmadik bajnoki címét. A csapat ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov a fradi.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogyan ünnepelt a meccs után.

„A családommal voltam, koccintottunk a feleségemmel. Úgy tudom, hogy a játékosok együtt ünnepeltek, én viszont otthon töltöttem az este hátralévő részét – mondta Szerhij Rebrov, aki elsőként a fiával beszélt a bajnokság bebiztosítását jelentő mérkőzés után. – Amikor lefújták a meccset, Ukrajnában már túl késő volt, ezért oda nem telefonáltam, elsőként a fiamat hívtam fel, aki Londonban él. Vele beszélgettem, természetesen ő is gratulált nekem. Néhány emberrel beszélgettem az Újpest elleni meccset követő napokban, de sokkal másabb volt most, mint mondjuk akkor, amikor az első bajnoki címemet nyertem. A lefújás után a családtagjaimmal és a legközelebbi barátaimmal váltottam üzenetet, ők a legfontosabbak számomra.”

Az ukrán vezetőedző, aki a derbi másnapján már az FTC női pólósainak meccsén tűnt fel, elárulta, minek köszönhető, hogy a labdarúgó NB I vége előtt már három fordulóval sikerült biztosítaniuk a bajnoki címet.

„Fontos volt, hogy minden poszton több azonos képességű futballista versengett a csapatba kerülésért. Ez a fajta konkurenciaharc jót tett a csapatnak, a labdarúgók kellően motiváltak voltak. Emellett a csapat az elmúlt években tökéletesen átvette a futballról alkotott filozófiámat, az új játékosok is gyorsan megértették és megtanulták, hogy mit várok el tőlük. Mindez remek egyensúlyt teremtett a csapaton belül.”

Az, hogy a vezetőedzőt a meccs utáni interjúk közben pezsgővel lelocsolják a játékosai,már-már hagyománynak számít, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörének elérése után és most is így ünnepeltek.

„Jó volt látni, hogy mindannyian mennyire boldogok, azok különösen örülhettek, akik most nyertek életükben először bajnoki aranyérmet. Valóban nem először fordult elő ilyen (nevetett – a szerk.), emlékszem, miután bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, többen a sajtótájékoztató közben leptek meg pezsgőfürdővel.”

A Ferencváros edzője a jövőbeni célokról is beszélt.

„Büszke vagyok, hogy itt dolgozhatok és boldog is, hogy ilyen eredményes időszakot élhetünk meg együtt. A szurkolók és a játékosok is megérdemlik ezeket a győzelmeket, különösen az idei szezonra igaz ez, amikor a mérkőzések többségét egymás nélkül kellett megvívnunk. A Ferencvárosnak vannak a legjobb szurkolói Magyarországon, ezért minket különösen hátrányosan érintett, hogy a vírushelyzet miatt üres stadionokban kellett játszanunk. A játékosoknak igenis sokat jelent, amikor érzik a szurkolók támogatását. Büszke vagyok, hogy részese lehetek a győzelmeknek és ennek a nagy klubnak. Minden játékosnak meg kell őriznie a motivációját, hogy edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre fejlődni akarjon. Mindenkinek el kell döntenie, hogy mit szeretne, hogy mennyire szeretné kivenni a részét a sikerekből. Továbbra is kemény munkára lesz szükség ahhoz, hogy az ellenfeleink előtt tudjunk maradni. Számomra mindig az a legfontosabb cél, bárhol is dolgozzak éppen, hogy megnyerjem a bajnokságot, éppen ezért nagy öröm, hogy a Ferencvárosnál mindhárom idényemben sikerült a bajnokság élén zárni. Nem volt könnyű!

(A Ferencváros a 2018–2019-es idényben és a 2019–2020-as kiírásban is a második helyezetthez képest 13 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot, a harmadik helyezettre előbb 23, majd 22 pontot vert rá. A most folyó bajnokságban a második helyen álló PAFC-nál 14, a harmadik helyezett Fehérvárnál 19 ponttal gyűjtött többet – a szerk.)

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik