R. B. 2021.05.14 13:48 Frissítve: 2021.05.14 15:30

FTC: „Négy éve szeretném idehozni Rebrovot edzőnek” – a kazah bajnok elnöke

A háromszoros kazah bajnok Kajrat Almati elnöke, Kajrat Boranbajev elárulta, hogy szívesen látná Szerhij Rebrovot, az FTC ukrán vezetőedzőjét a csapata kispadján.

Újra a BL-ben irányítaná a zöld-fehéreket (Fotó: Török Attila)

 

„Négy éve szeretném Rebrovot idehozni vezetőedzőnek – idézi a sports.ru a kazah bajnokságban címvédő Kajrat Almati elnökét. – Felvettem vele a kapcsolatot, az ő kezében van a döntés.”

Az együttes vezetőedzője 2018 óta a fehérorosz Alekszej Spilevszkij, aki 2020-ban aranyérmet nyert a gárdával. Az idei bajnokságban a Kajrat tíz forduló után a harmadik helyen áll – kilenc ponttal lemaradva az éllovas Asztanától.

Szerhij Rebrov sorozatban három bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, s szerepelt az Európa-liga és a Bajnokok Ligája főtábláján is. A 46 esztendős szakembernek 2022-ig érvényes megállapodása van a zöld-fehérekkel, ám nem biztos, hogy marad az együttesnél.

A legfrissebb lapinformációk szerint Peter Stöger lehet a Fradi vezetőedzője, ha Rebrov elhagyja a klubot.

A futbik.com pénteki cikkében Rebrov azt nyilatkozta, szeretne a Fradival ismét bejutni a csoportkörbe a BL-ben.

„Egy edző élete kiszámíthatatlan, nem tudni, mit hoz a holnap
– kezdte Rebrov. – Érvényes szerződésem van a Ferencvárossal. Szeretnénk ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében játszani, ami még nehezebb lesz, mert az ellenfelek másképp tekintenek ránk.”

A Ferencváros vezetőedzőjétől a zbirna.com azt is megkérdezte, hogy lehet-e azoknak a pletykáknak hinni, hogy távozik a klubtól, vagy hihetőek-e azok a hírek, hogy ukrán válogatott játékosokat akar Budapestre csábítani. „Jelenleg senkinek sem szabad hinni. Természetesen minden edző szeretné megerősíteni a keretét, de nem lenne egyszerű ukrán válogatott futballistákat a csapatomhoz csábítani."

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.