CS. P. 2021.05.13 18:32 Frissítve: 2021.05.13 18:45

Ferencváros: Bécsből várják Rebrov utódját – sajtóhír

Lapinformációk szerint Szerhij Rebrov távozása esetén Peter Stöger lehet az FTC új szakvezetője, a Nemzeti Sport olasz forrása szerint Roberto Donadoni szerződtetése már nem téma.

A bécsi violáktól érkezhet a budapesti zöld-fehérek új edzője: Peter Stöger (Fotó: Getty Images)

 

Osztrák sajtóforrások – sportsbusiness.at, heute.at, kurier.at – szerint a Ferencváros közeledik a megegyezéshez Peter Stögerrel, az Austria Wien vezetőedzőjével, akinek szerződése a nyáron lejár. Az 55 éves osztrák szakember szerződtetése akkor lehet aktuális, ha a magyar bajnok egyesület és jelenlegi edzője, Szerhij Rebrov útjai különválnak. Az ukrán tréner budapesti szerződése 2022-ig érvényes, ám jövőjével kapcsolatban sok a kérdőjel, és hetek óta tartja magát a szóbeszéd, hogy pályafutását máshol folytatja.

VÉLEMÉNY

„Ausztriában tudnak Peter Stöger budapesti lehetőségéről, de még senki sem erősítette meg a Ferencvárossal kapcsolatos hírt – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Peter Klimkeit, a Kleine Zeitung újságírója. – Van esély a magyarországi munkára, biztosnak azonban még nem mondanám. Fontos szempont lehet neki Bécs és Budapest közelsége, és a magyar bajnokcsapat irányításával járó szakmai kihívás. Stöger kemény, de emberséges edző hírében áll, aki az edzésen következetes és szigorú, az edzés után viszont baráti hangon szól a játékosaihoz. Nem hiszem, hogy a pénz ösztönözné, ha elvállalja a budapesti feladatot, azért teszi, mert valóban érdekli.”

A Ferencváros a bizonytalan helyzetben több kiszemelttel tárgyalt, a sajtóban felvetődött az orosz Murad Muszajev, az olasz Eusebio Di Francesco és Roberto Donadoni neve is. Mint lapunk is megírta, a Milan korábbi kiváló középpályása, az olasz válogatottat 2006 és 2008 között szövetségi kapitányként vezető bergamói tréner Budapesten tárgyalt a zöld-fehér klub képviselőivel, és a jelek szerint alaposan fontolóra vette az ajánlatot. Luca Bianchintól, a La Gazzetta dello Sport szakírójától azonban csütörtök délelőtt már azt az információt kaptuk, hogy Donadoni nem megy a Ferencvárosba. Ellenben Olaszországban is úgy tudják, egy osztrák edzőt készül szerződtetni a legutóbb a Bajnokok Ligájában szereplő magyar egyesület.

Alighanem ő lenne az említett Peter Stöger, a Bécsben született sportember, aki játékosként 65-ször volt osztrák válogatott, négy osztrák bajnoki címet nyert, 2005-ben kezdett edzői pályafutása során pedig az Austria Wien, a First Vienna, a Sturm Graz, a Wiener Neustadt, valamint a német Köln és a Dortmund együttesét irányította. Az Austria Wiennel 2013-ban megnyerte az osztrák Bundesligát, 2005-ben pedig az Osztrák Kupát. Az Austriánál tavaly nyáron vállalt ismét munkát, most az osztrák élvonal alsóházának első helyén áll. Ügynöke, Max Hagmayr a közelmúltban Magyarországon tárgyalt, amit onnan is tudunk, hogy április végén Instagram-oldalán közzétett egy saját fotót az üres Groupama Arénáról. Az osztrák edzőjelölt a Kuriernak és a Skynak is diplomatikusan nyilatkozott az új lehetőségről, közölve, hogy ez csak feltételezés, és korai beszélni róla. Megkerestük az FTC-t is, a következő választ kaptuk: „Az FTC átigazolási pletykákat nem kommentál, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl tényeket."

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.