FTC: ittasan okozott közlekedési balesetet az argentin légiós – reagált a klub

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.19. 18:30
null
Carlos Auzqui ittasan okozott balesetet Budapesten (Fotó: Török Attila)
Felhajtott a járdára, kidöntött egy közlekedési táblát és egy betonoszlopot február 19-én, a hajnali órákban egy személyautó Budapest XI. kerületében, a Kosztolányi Dezső téren – írta meg a Katasztrófavédelem. A baleset-info.hu úgy tudja, az autót a Ferencvárosi TC argentin légiósa, Carlos Auzqui vezette. Az esetre a klub szerkesztőségünknek is reagált, megerősítve, valóban a 31 éves labdarúgó vezette a gépjárművet.

A baleset-info.hu információi szerint a 31 éves futballistánál a helyszínen végzett alkoholszondateszt komoly mennyiségű alkohol jelenlétét mutatta ki.

A rendőrség tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett. Alapnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a 2023. február 19-én 5 óra 20 perc körül történt balesetben érintett gépjárműt egy argentin állampolgárságú sofőr vezette.

Ismertették, a gépjármű haladása során eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az úttest bal oldalán lévő betonoszlopnak és közúti jelzőtáblának. A kiérkező rendőrök a vezetővel szemben szondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavétel miatt előállították.

A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit.

Az eset kapcsán megkerestük az FTC-t is. A klub sajtóosztálya az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünknek.

„Carlos Auzqui nehezen tudott napirendre térni a Kisvárdán történtek és a keretből való kikerülés felett. A játékos a baleset után súlyos pénzbüntetést fog kapni a Ferencvároshoz méltatlan viselkedése miatt” – közölték.

Mint ismert, az argentin a 19. fordulóban rendezett, Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzésen a 60. percben lépett pályára csereként, de a 76. percben le is cserélte őt Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek vezetőedzője. A KTE elleni február 18-i meccsre nem nevezték a játékost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik