nemzetisport.hu
2014.05.20 07:00 Frissítve: 2014.09.23 01:48

FTC: Doll az NB III-ba irányította Laczkót, nem ment, azóta nem játszik

Télen nagy reményekkel érkezett a Ferencvároshoz Laczkó Zsolt az olasz Padovától. A védőként és középpályásként is bevethető futballista azonban három meccsen mindössze 159 percet játszott, nyáron várhatóan távozik.

Laczkó Zsolt a Győr ellen még kezdő volt, azóta kegyvesztetté vált a Fradiban (Fotó: Veres Viktor)

 

A még mindig csak 27 éves, 22-szeres válogatott Laczkó Zsolt hét éve, három szezonon keresztül szerepelt a Ferencvárosban, télen visszatért a zöld-fehérekhez, de a visszatérés nem úgy alakult, ahogy ő és a klub is szerette volna.

Az eddig lejátszott tizenkét mérkőzésen csupán 159 percet töltött a pályán, pedig hazaérkezése után az ETO elleni első tavaszi bajnokin a kezdőben kapott helyet. Belső, védekező középpályásként számított rá Thomas Doll vezetőedző, noha a poszt idegen volt a leginkább bal oldali védőt vagy bal oldali középpályást játszó futballistának.

Nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de szégyent sem vallott, s a Fradi német mestere a következő, MTK elleni találkozón is a kezdőbe jelölte a kisebb sérülésre panaszkodó játékost. Nos, a hetvenedik percig bírta a 3–2-re elvesztett örökrangadón. A meccs után két hét pihenést javasoltak számára az orvosok, azóta viszont teljes a mellőzöttség.

A Nemzeti Sport úgy tudja, Laczkó Zsolt beszélt Thomas Doll-lal, s az edző azt javasolta a válogatott labdarúgónak, erősödjön, játsszon a Lipcsei Péter irányította NB III-as csapatban.

Az ötletet azonban méltánytalannak tartotta a futballista. Így, mivel nem vállalta az NB III-at, konfliktusa támadt a német edzővel, s azóta, bár teljesen egészséges, rendszerint a kispadot koptatja – csupán egyszer, a DVTK elleni mérkőzésen játszott csereként.

Laczkó Zsolt érthetően elégedetlen a sorsával, s a bajnokság befejezése után búcsúzni készül a Ferencvárostól, melynél anno elkezdődött a profi pályafutása. A Padovával kötött szerződése lejár (télen kölcsönbe tért haza), így szabadon és ingyen igazolható.

 

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Ajánló beállításra vár