FTC: az MTK-tól érkezett válogatott védő a női csapathoz

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 11:54
null
Demeter Réka (balra) az FTC-be igazolt (Fotó: fradi.hu)
Demeter Réka, az MTK-t elhagyó 42-szeres válogatott középhátvéd a Ferencváros női labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását – számolt be róla a zöld-fehér klub a hivatalos honlapján.

A 30 esztendős belső védő 2009 és 2021 között erősítette az MTK-t, hét bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a kék-fehérekkel. Szűk másfél évvel ezelőtt, 2020 októberében – épp egy FTC elleni bajnokin – súlyos térdsérülést szenvedett, azóta egyetlen hivatalos mérkőzésen sem lépett pályára.

A 42-szeres válogatott hátvéd tavaly nyáron elkezdte a felkészülést az MTK-val, de nem tudta teljesíteni a szakmai stáb által elvárt követelményeket, ezért kikerült a keretből, és a kék-fehérek nem gördítettek akadályt a távozása elé – a Ferencváros ezt kihasználva lecsapott rá.

„Már november óta velünk edzett, külön edzésprogramot és személyre szabott étrendet kapott, kiválóan teljesítette a feladatait – idézi Vágó Fanny játékos-edzőt a fradi.hu. Különböző teszteken néztük meg és mértük az eredményeit. Az egész stáb úgy látja, hogy megfelelő állapotba került a sérülése után, így újult erővel tud visszatérni. A csapat edzőmeccsein rendre lehetőséget kapott, s ezzel élni is tudott. Személyesen ismerem őt, klubcsapatban és válogatottban is játszottunk együtt. Magyarország egyik legjobb védőjéről beszélünk, rendkívül elkötelezett a labdarúgás iránt. Magának és mindenkinek is be szeretné bizonyítani, hogy van helye az NB I-ben. Biztos vagyok benne, hogy rutinjával és mentalitásával segítségére lesz a csapatnak.”

A Ferencváros csütörtökön arról is beszámolt, hogy Nagy Viktória és Barti Luca féléves soroksári kölcsönjátéka után visszatért az együtteshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik