FFT: Bognár György megszégyenülése – Kaszinós Gyuri legendája

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 18:19
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi Bognár György soproni megszégyenülését.

Most, hogy tizenhat évnyi távollét után Bognár György edzőként visszatért az NB I-be a Paks trénereként, ideje felidéznünk híres-hírhedt „becenevének” születési körülményeit, mert a mai fiatal futballszurkolók ha ismerik is a „Kaszinós Gyuri” kifejezést, sok esetben nem igazán tudják hová tenni. A játékosként nagyszerű sikereket elérő, egyebek mellett 50-szeres válogatott Bognár György 1997-ben kezdte edzői pályáját, a BVSC-nél és az MTK-nál végzett munkája után 2002-ben vette át a Matáv Sopron kispadján a tragikus körülmények között elhunyt Simon Tibor helyét, majd rövidesen klubigazgatóvá nevezték ki.

Sokáig elégedettek voltak a ténykedésével, azonban 2003 júliusában a klub váratlanul felbontotta a szerződését – egyben fel is jelentette azzal a váddal, hogy 10.4 millió forintot jogtalanul felvett az egyesület kasszájából. Ekkor már Sopron-szerte azt pletykálták, hogy eluralkodott rajta a játékszenvedély, kaszinózik, és adósságokba keveredett.

Bognár nem tagadta, hogy a pénzt elvette, de azzal védekezett: ezt prémiumelőlegnek tekintette. Elmondása szerint a klub tőkeerős befektetőt keresett, és bár ez nem a klubigazgató hatáskörébe tartozott, Bognár megbeszélte a felügyelőbizottsággal, hogy ha ő hoz befektetőt, neki is jár 15 millió forint jutalék, mint bárki másnak, aki talál. Bognár pedig futballkapcsolatai révén felvette a kapcsolatot Antók Zoltánnal, a Pápa és a Celldömölk korábbi támogatójával, aki aztán húszszázalékos tulajdonrészt vásárolt a klubban...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik