Felkészülés: nem bírt egymással a Videoton és az Újpest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.19. 20:38
null
1500 néző volt kíváncsi a Videoton–Újpest felkészülési mérkőzésre (Fotó: vidi.hu)
A labdarúgó NB I július 25-i rajtja előtt a legtöbb csapat utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le. A Videoton és az Újpest nem bírt egymással: 1–1-es döntetlent játszottak. Ikszelt a Nyíregyháza is, Ungváron ukrán ellenféllel, a Puskás Akadémia bosnyák riválistól kapott ki, ami előtt egy másikkal ikszelt, a Honvédot a Mezőkövesd győzte le, míg a Kecskemét felülmúlta a Békéscsabát, a Lombard Pápa pedig Szlovákiában nyert.

VIDEOTON–ÚJPEST

A találkozó első helyzete Simon Krisztián előtt adódott, de éles szögből leadott lövését nem kellett védenie Calatayudnak – írja beszámolójában az ujpestfc.hu. Az első játékrészben nem különösebben forogtak veszélyben a kapuk, de a mezőnyben élvezhető iramú játék folyt, az Újpest kapusának, Balajcza Szabolcsnak először Gyurcsó Ádám szabadrúgásánál, majd Vinícius fejesénél is nagyot kellett védenie.

A napokban a csapatokhoz érkező játékosok közül hazai oldalon Simon Ádám a kezdőben kapott lehetőséget, míg a vendégeknél a második félidőben pályára lépett a csütörtökön Újpestre érkező két próbajátékos, Szenes Bence és Obeida Khattab is.

A 64. percben megszerezte a vezetést az Újpest. A bizonytalankodó Videoton-hátvédektől Simon Krisztián szerzett labdát, Balogh Balázshoz passzolt, aki a bal felső sarokba lőtt. Tovább próbálkoztak a lilák, a múlt héten szerződtetett Holdampf Gergő több távoli lövéssel is kísérletezett, de Horváth Tamásnak nem kellett védenie.

A 87. percben egyenlített a Videoton. Egy pálya közepi labdavesztés után Nikolics Nemanjához került a labda, a cserecsatár pedig 14 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot. Több helyzet már nem volt, így 1–1-gyel zártak a felek.

VELEZ MOSTAR (bosnyák)–PAFC

A felcsútiak keretének másik része már délelőtt pályára lépett Bécsben, és 2–2-es döntetlent játszott a szintén bosnyák Slavija Sarajevóval. A délutáni mérkőzés rosszabbul sikerült, a mostariaktól 2–1-es vereséget szenvedett a PAFC, amelynek egyetlen gólját a Mezőkövesdtől kölcsönvett Harsányi Zoltán szerezte.

KTE-PHOENIX MECANO–BÉKÉSCSABA

A hazaiaknál a kezdőben debütált a Videotontól kölcsönvett Tomás Tujvel, valamint a kölcsön után végleg megszerzett Bebeto, Vladan Szavics viszont kisebb sérülés miatt pihenőt kapott.

Gól nélküli első félidő után a kecskemetite.hu beszámolója szerint a 17 esztendős Kitl Miklós szánta el magát lövésre 22 méterről, a csabaiak kapusa rosszul kapott bele a labdába, így az a hálóba pattogott. A 75. percben egy szögletet követően növelte előnyét a KTE, Darko Pavicsevics fejelt a jobb alsóba, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

HOVERLA UZSHOROD (ukrán)–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS

A héten második alkalommal utazott Ungvárra a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari a helyi gárda, az ukrán első osztályú Hoverla Uzshorod ellen lépett pályára, és az előző három felkészülési találkozóhoz hasonlóan ezúttal is döntetlen született – számol be a nyiregyhazaspartacus.hu.

A jó iramú mérkőzésen mindkét csapatnak voltak helyzetei, gól azonban nem esett, így a Szpari a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccsét 0–0-s döntetlennel zárta.

SLOVAN DUSLO SALA (szlovák)–LOMBARD PÁPA

A vágsellyei mérkőzés egyetlen gólszerzője a nyáron a REAC-tól szerződtetett Benkő Krisztián volt.

A Pápában az összes új szerzemény pályára lépett, rajtuk kívül három próbajátékos is szerepelt Mátyus János csapatában: Csák Zoltán (aki Orosházáról érkezett) mellett a 28 éves bosnyák Marko Radovanovic és a fehérorosz Andrej Lebegyev is lehetőséget kapott.

Utóbbi játékos – aki 22 éves, és legutóbb az osztrák First Viennában játszott – jó benyomást tett a pápaiak szakmai stábjára.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY

A kispestieknél Nagy Gergő és Abdul-Kader Keita sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót, amelyen a vendégek szereztek vezetést. A honvedfc.hu beszámolója szerint a 15. percben Máté János vezetgette a labdát a bal oldalon, majd elindult befelé, és miután senki sem támadta, 18 méterről a bal alsó sarokba csavart, ezzel vezetést szerzett a Mezőkövesd.

A 33. percben jobb oldalról érkező beadás után Balajti Ádám két méterről bombázott a kapuba, így kettőre nőtt a vendégek előnye. A honvéd a második játékrészben szépíteni tudott, a 68. percben Vernes Richárd a tizenhatos bal sarkának közeléből tökéletesen ívelt be egy szabadrúgást, a berobbanó Souleymane Youla pedig szépen fejelte át a labdát a hosszú sarokba.

A 70. percben a spanyol próbajátékos, Cristian Portilla is pályára lépett a Honvédban, de ő sem tudott segíteni a gólszerzésben a Honvédnak, amely elvesztette az NB I jövő hétvégi rajtja előtti utolsó felkészülési mérkőzését.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
VIDEOTON–ÚJPEST 1–1 (0–0)
Székesfehérvár,
Sóstói Stadion, 1500 néző. Vezette: Oláh G.
VIDEOTON: Calatayud (Horváth, 46.) – Szolnoki (Brachi, 46.), Vinicius (Chakla, 64.), Juhász, Fejes (Stopira, 46.) – Simon Á. (Nagy Zs., 73.), Sándor Gy. (Trebotics, 46.) – F. Oliveira (Álvarez, 64.), Kovács I., Gyurcsó (Nikolics N., 46.) – Kleinheisler
ÚJPEST: Balajcza (Dmitrovics, 46.) – Vadász, Heris (Khattab, 46.), Litauszki, Andrade – Nagy G. (Suljic, 46.), Balogh B., Vasziljevics (Hodampf, 64.) – Sztaniszavljevics, Mboma (Szenes, 46.; Nagy J., 81.), Simon (Koszvics, 64.)
Gólszerző: Nikolics N. (87.), ill. Balogh B. (61.)

VELEZ MOSTAR (bosnyák)–PAFC 2–1 (1–1)
PAFC:
Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér – Polonkai, Tóth B. – Denkovics, Szakály, Harsányi (Károly) – Lencse (Németh E.)
A magyar gólszerző: Harsányi

KTE-PHOENIX MECANO–BÉKÉSCSABA 2–0 (0–0)
Kecskemét,
Széktói Stadion, 1200 néző. Vezette: Brezovai
KTE: Tujvel (Németh, 60.) – Botka, Karan (Gyagya, 60.), Varga, Polyák (Farkas, 60.) – Eninful (Bebeto, 46.), Pilipovics (Vukaszovics, 46.) – Balázs Zs. (Csillag, 60.), Tölgyesi (Kitl, 60.), Gréczi (Filyó, 46.) – Novák (Pavicsevics, 46.)
Békéscsaba: Czuczi (Póser, 46.) – Koszó, Bagi, Balog, Juhász – Borbély, Bényei, Lőrinczy – Balázs R. (Berki, 68.), Kertész (Prasler, 70.), Vólent
Gólszerző: Kitl (67.), Pavicsevics (75.)

HOVERLA UZSHOROD (ukrán)–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–0
Ungvár
NYÍREGYHÁZA: Balogh (Ovszijenko) – Szokol (Patály), Rubus (Gengeliczki), Póti (Fodor), Jánvári – Spitzmüller (Bajzát), Sándor – Pekár, Pákolicz (Törtei), Huszák – Lázár (Szécsi)

SLOVAN DUSLO SALA (szlovák)–LOMBARD PÁPA 0–1 (0–0)
Vágsellye, 300néző. Vezette: Tóth L.
LOMBARD: Szűcs L. – Lebegyev (Jagodics B.), Csizmadia, Nagy T. (Tóth G.), Bogunovics – Zulevs (Böröczky), Faggyas, (Csilus T.), Sluka, Frizoni (Waltner) – Kenesei K. (Csák), Radovanovics (Benkő K.)
Gólszerző:
Benkő K.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1–2 (0–2)
Bozsik Stadion, 200 néző
HONVÉD: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth (Fejes, 46.) – Godoy, Hidi (Portilla, 70.), Ihrig-Farkas (Holender, 55.), Mancini (Vécsei, 46.) – Vernes (Traoré, 69.), Youla. Vezetőedző: Pietro Vierchowod
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY: Szántai (Kunsági, 46.) – Hegedűs, Izing, Szeles, Búrány – Tajthy, Takács – Baracskai (George, 46.), Kulcsár, Balajti (Molnár, 46.) – Máté J. (Márkus, 46.). Vezetőedző: Tóth László
Gólszerző: Youla (68.), ill. Máté J. (15.), Balajti (33.)

DUNAÚJVÁROS–CEGLÉD 2–1 (2–0)
DUNAÚJVÁROS:
Milinte – Villám, Szekeres, Gavric, Csehi – Muscat, Petneházi, Jakab, Pascua – Godslove, Perics. Cserék: Nagy, Dániel (kapusok) – Farkas, Sárközi, Oroszi, Kocsis, Szalai, Tóth, Galambos, Hosszú, Urbin. Sportigazgató: Dobos Barna
CEGLÉD: Tóth – Vattai, Albert, Makrai, Szala, Koncz, Füle, Szekér, Koós, Kormos, Szabó. Cserék: Kovács, Burics, Pesti, Elek, Oláh, Nagy, Farkas, Markó, Szabó. Vezetőedző: Szabó István

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik