Felkészülés: héttel nyert a Fehérvár, Nego három gólt szerzett

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 18:53
null
Loic Nego már a 22. percben két gólnál járt a Kazincbarcika ellen (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
A Mol Fehérvár FC 7–0-ra nyert pénteken felkészülési mérkőzésen a Kazincbarcika ellen, míg a Gyirmót 3–1-re győzte le Ausztriában a szaúdi el-Fateh-t. Az MTK és a Mezőkövesd két mérkőzést játszott egymás ellen pénteken – az elsőt a budapestiek nyerték 3–1-re, a második 1–1 lett. 

A Mol Fehérvár könnyedén tudott nyerni a Kazincbarcika ellen. Szabics Imre csapata már a 7. percben vezetést szerzett Loic Nego révén, aki a 22. percben már két gólnál járt. A szünetig még Viszar Muszliu és Nemanja Nikolics is betalált, ezzel lett 4–0.

A szünetben becserélt Kovács István kilenc perc után gólt szerzett a második játékrészben (5–0), majd sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz a végeredmény. A hajrában aztán Budu Zivzivadze is betalált, míg a 87. percben Nego megszerezte a harmadik gólját – 7–0.

A Gyirmót FC Győr a 35. percben szerzett vezetést szaúdi ellenfelével szemben az ausztriai edzőmérkőzésen, majd három perc múlva jött az egyenlítés (1–1). A második játékrészben aztán hat perc alatt két gólt szerzett a Gyirmót, amire az el-Fateh már nem tudott válaszolni – 3–1.

Az MTK és a Mezőkövesd első egymás elleni felkészülési meccsén a budapestiek már a 6. percben vezetést szereztek az északmacedón Bojan Miovszki révén. A Mezőkövesd a 61. percben egyenlíthetett volna, de a magyar válogatott Cseri Tamás egy fejest követően csak a kapufát találta el.

Hat perccel később Szrdjan Dimitrov kétgólosra növelte az MTK előnyét, majd a 81. percben ismét betalált, ezzel lett 3–0.

A két csapat második pénteki meccsén is korán vezetést szerzett az MTK: Tiago Ferreira már az 5. percben eredményes volt. Az első játékrész folytatásában a Mezőkövesdnek volt némivel több lehetősége, de egyenlíteni nem tudott.

A szünet utáni első percek nem a folyamatos helyzetekről szóltak, de 65. percben végül kiegyenlített a Mezőkövesd: Andreias Calcan talált be. Az eredmény ezután már nem változott.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
FEHÉRVÁR FC–KAZINCBARCIKA SC (NB III)
7–0 (4–0)
FEHÉRVÁR: Kovácsik (Kovács D., a szünetben) – Stopira (Zivzivadze, a szünetben), Rus, Muszliu, Fiola – Heister, Alef (Szendrei, 62.), Nego, Dárdai (Tamás, 62.) – Petrjak (Kovács I., a szünetben), Nikolics (Szabó L., 72.). Vezetőedző: Szabics Imre
Gólszerző: Nego (8., 22., 87.), Muszliu (26.), Nikolics (41.), Kovács I. (54.), Zivzivadze (82.)

GYIRMÓT FC GYŐR–EL-FATEH (szaúdi) 3–1 (1–1)
Elixhausen (Ausztria). Vezette: Yorulmaz
GYIRMÓT:
Hársfalvi – Major M., Ene, Széles, Zeke – Vass Á. – Nagy P., Hajdú Á. – Hasani, Varga B., Medgyes. A 60. perctől: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Széles, Kirják – Radics, Csonka, Heffler N., Herjeczki – Lencse, Simon A.
Gólszerző: Varga B. (35.), Herjeczki (65.), Csonka (71.)

MTK BUDAPESTMEZŐKÖVESD ZSÓRY 3–0 (1–0)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 100 néző. Vezette: Kiss G.
MTK: Mijatovics – Alho, Varju, Nagy Zs., Herrera – Dimitrov – Kocsis B. (Vancsa), Ramadani, Palincsár – Grozav, Miovszki (Kaka)
MEZŐKÖVESD: Antal B. – Farkas D., Pillár, Katanec, Vajda S. – Cseke – Madarász M. (Chiren), Cseri – Vutov (Drazsics), Jurina, Besirovic
Gólszerző: Dimitrov (2), Miovszki

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–1 (1–0) – 2. MÉRKŐZÉS
Gólszerzők:
Tiago (5.), ill. A. Calcan (65.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik