Paintsil újra játszott, a Fradi kikapott a horvát bajnoktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.25. 17:48
null
Amadou Moutariék többet támadtak ellenfelüknél, mégis kikaptak a Rijekától (<a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/ftc-rijeka-0-1/20180125/c/19326" target="_blank">fradi.hu</a>)
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Ferencváros 1–0-ra kikapott a horvát bajnok HNK Rijekától a portugáliai edzőtáborban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Az első félidőben többet támadott a Ferencváros, Hajnal Tamás pontrúgásaiból Miha Blazic és Lovrencsics Balázs is veszélyeztetett, valamint Lovrencsics Gergőnek is volt jó helyzete, ám Simon Sluga kapus nemegyszer bravúrral hárított. A túloldalon Dibusz Dénesnek leginkább a mérkőzés első perceiben volt feladata, ez többnyire kimerült jó kimozgásokban – igazán nagyot nem kellett védenie.

A szünetben kilenc helyen változtatott Thomas Doll: visszatért Joseph Paintsil, és lehetőséget kapott a 17 éves Csonka András, valamint a 18 esztendős Takács Zsombor is. A szintén csere Varga Roland jól szállt be a meccsbe, de az FTC továbbra is csak helyzetekig jutott. Nem úgy a horvát bajnoki címvédő, amely egy kontra végén Héber fejesével vezetést szerzett a 78. percben, és mint később kiderült, a győzelmet is kiharcolta ezzel. 0–1

A RIJEKA GÓLJA

„Jó mérkőzést vívtunk, hasznos találkozón vagyunk túl – értékelt Thomas Doll, a magyar együttes trénere a fradi.hu-nak. – Egy figyelmetlenséget leszámítva jól védekeztünk, több veszélyes szituációt is jól oldottunk meg hátul, és támadásban is jól járattuk a labdát. Két és fél hét edzés után elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel. Tudjuk, hogy a Rijeka jó csapat, tavaly horvát bajnoki címet szerzett. Ezért különösen örülök neki, hogy nemcsak védekeztünk, hanem talán nekünk akadtak a nagyobb lehetőségeink is. Egy figyelmetlenség miatt kikaptunk, de a felkészülés alatt jobban érdekel az összteljesítmény, illetve hogy játékpercek kerüljenek a játékosok lábába, az eredmény most még kevésbé fontos.”

A Fradi 28-án a dél-koreai Ulszan Hyundai FC-vel játszik felkészülési mérkőzést, ugyancsak a portugáliai edzőtáborban.

FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
Ferencváros–HNK Rijeka (horvát) 0–1
Albufeira, Portugália
Ferencváros, 1. félidő: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriarán – Lovrencsics G., Hajnal, Moutari – Lovrencsics B. 2. félidő: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Takács Zs., Sternberg – Csonka – Varga R., Rui Pedro, Paintsil, Priskin – Böde.
Rijeka: Sluga – Raszpopovics, Zuparic, Puncec (Escoval, 58.), Zsuta (Davidson, 58.) – Bradaric, Capan (Males, 58.) – Kvrzic (Héber, 46.), Crnic (Acosty, 46.), Pavicic (Gomelt, 58.) – Puljic.
Gólszerző: Héber (78.)

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés, 1–0-ra győzött a Rijeka.
88. perc:
Rui Pedro készített elő Bödének, de szerelték a csatárt, a másik oldalon Dibusz éles szögből eleresztett lövést védett.
84. perc:
Sternberg előtt adódott nagy lehetőség a 16-oson belül, de nem találta el a kaput.
78. perc: VEZET A RIJEKA. A horvát kontra végén Héber fejelt a magyar együttes kapujába. 0–1
70. perc:
a másik kapus is izgalmas pillanatokat élt át: előbb a saját csapattársa hozta kellemetlen helyzetbe, majd Böde bombázott a tömegbe.
67. perc: először kellett Dibusznak védenie: egy szabadrúgás után Bradaric fejesét hárította bravúrral.
A napokban írtunk róla, hogy a Ferencváros kiszemeltjei között van a szlovén Roman Bezjak, és a zöld-fehérek korábbi játékosa, Nagy Dominik, ám előbbit két lengyel klub is figyeli, utóbbit a Standard Liege is kölcsönvenné.

58. perc:
a horvátok is változtattak, a szünetben meghúzott két cserét négy követett.
57. perc:
most Rui Pedro került helyzetbe, Sluga ismét védett.
55. perc: Takács kapott sárgát.
50. perc: Takács egymás kétszer is jól avatkozott közbe a 16-oson belül.
Visszatért tehát Paintsil, és lehetőséget kapott a fiatal Takács Zsombor, valamint Csonka András.
A kezdőből csak Lovrencsics Gergő és Dibusz maradt a pályán. A folytatásban: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Takács Zs., Sternberg – Csonka – Varga R., Rui Pedro, Paintsil, Priskin – Böde.
Elkezdődött a második félidő.

Véget ért az első félidő. Az állás: 0–0
A két csapat 2014-ben már találkozott egymással az Európa-ligában – abból a párharcból a Rijeka ment tovább 3–1-es összesítéssel.
33. perc:
Lovrencsics Gergő szólózott, a lövését Sluga védte. Van feladata bőven a horvát kapusnak, egyelőre megoldott mindent.
31. perc:
előbb Gorriarán lőtt fölé, majd nem sokkal később Botka beadását nehezen tisztázták a horvát védők.
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak elmondta: a vezetőség elsődleges célja, hogy egyben tartsa a csapatot, nagy változtatásokra nincs szükség. Néhány igazolást még tervez a klub, de alapvetően alkalmas rá a keret, hogy megnyerje a bajnokságot. A teljes interjút ide kattintva találja.

23. perc:
Landro távoli löketét hatástalanította Sluga.
15. perc:
Pedroso nagyot mentve állította meg a Rijeka kontráját.
A horvátok a legutóbbi BL-selejtező utolsó körében 3–1-es összesítéssel maradtak alul az Olympiakosszal szemben, majd az Európa-liga csoportkörében az Austria Wient megelőzve harmadik helyen végeztek az AC Milan és az AEK Athén mögött.
10. perc:
Hajnal szabadrúgásából Blazic csúsztatta kapura, a horvátok kapusa bravúrral hárított. Hajnal végezte el az előző helyzetből kialakult szögletet, amely után Lovrencsics Balázs fejelt, ám Sluga megint a helyén volt.
5. perc:
egymás után kétszer is közbe kellett avatkoznia Dibusznak. A kapus előbb Pavicic elől szedett fel egy indítást, majd Raszpopovics távoli lövését védte.
A Rijeka az előző szezonban megnyerte a horvát bajnokságot, ebben az idényben 20 fordulót követően a negyedik helyen áll – míg az előtte lévő Osijek (Eszék) és a Hajduk Split egy győzelmen belül van, addig a listavezető Dinamo Zagrebbel szemben már 15 pont a hátránya.

Elkezdődött a mérkőzés.

A találkozó közvetítése a fradi.hu tudósítása alapján történt!

Köszöntjük olvasóinkat! Pillanatokon belül megkezdődik a Ferencváros–HNK Rijeka felkészülési mérkőzés! Tartsanak velünk!

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 22–29., Portugália; február 5–12., Spanyolország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16.: Ferencváros–Dunaföldvár 16–0 (Böde 3, Ikaunieks 3, Lovrencsics B. 3, Hajnal 2 – az első 11-esből, Priskin 2, Csonka, Gorriarán, Rui Pedro)
Január 20., Szekszárd, műfüves pálya: Szekszárd–Ferencváros 0–4 (Gorriarán 2, Varga R., Szpirovszki)
Január 25., Portugália: Ferencváros–HNK Rijeka (horvát)
Január 28., Portugália: Ferencváros–Ulszan Hyundai FC (dél-koreai)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Roman Bezjak (szlovén, Darmstadt – Németország), Dejan Georgijevics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók:Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik