nemzetisport.hu 2018.01.25 09:47 Frissítve: 2018.01.28 00:17

FTC: két lengyel klub is érdeklődik a kiszemelt iránt – sajtóhír

Német médiaértesülés szerint a Ferencváros egyike annak a három klubnak, amely figyelemmel követi Roman Bezjak, a Bundesliga 2.-ben szereplő Darmstadt szlovén labdarúgójának helyzetét.

 

Arról már korábban lehetett olvasni, hogy a Ferencváros érdeklődik a 19-szeres válogatott támadó iránt. A fussballtransfers.com oldalon megjelent cikk címében az áll, Bezjakért három ajánlat érkezett: a Ferencváros mellett két lengyel együttes, a Lech Poznan és a Jagiellonia Bialystok mutat érdeklődést – igaz, a cikkben szó szerint nem szerepel, hogy a három klub valóban ajánlatot tett volna.

Klaus Funk, a 28 éves futballista ügynöke elmondta, Bezjak jól érzi magát Darmstadtban, jó a kapcsolata Dirk Schuster vezetőedzővel, s ha számítanak rá, szívesen segít a bennmaradásért folyó harcban.

A lengyel Przeglad Sportowy azt írja, a Lech és a Jagiellonia érdeklődését elismerte a játékost képviselő iroda. Úgy tudni, Bezjak havonta 32 ezer eurót keres német másodosztályú klubjánál, állítólag magas fizetése miatt egyelőre nem tudott megegyezni egyik kérőjével sem.

A korábban Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Darmstadt 2016 nyarán klubrekordot jelentő kétmillió euróért szerezte meg Bezjakot a horvát HNK Rijekától. 2016 őszén 11 meccsen lépett pályára a Bundesligában, gólt nem szerzett. A télen kölcsönadták korábbi egyesületéhez, a Rijekához, amelyben 16 bajnokin négyszer volt eredményes. A most zajló szezonban csupán egy Német Kupa-meccsen és három bajnokin kapott lehetőséget, míg a válogatottban októberben két mérkőzésen játszott, s a Skócia elleni világbajnoki selejtezőn (2–2) két gólt szerzett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Roman Bezjak (szlovén, Darmstadt – Németország), Dejan Georgijevics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.11.27 19:17:12

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. A Puskás Akadémia 19 légióssal lett bronzérmes, 23 külföldi kellett a Kisvárda bennmaradásához, légiós Pakson!

2021.11.30 10:48:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Markek Tamásé az idény talán legnagyobb védése • Fehérvári ász, kispesti kérdés.

2021.11.28 14:44:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A felázott pálya sem állította meg a bajnokot, Supka Attila elszenvedte első vereségét új csapata élén.

2021.11.28 13:34:52

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bosszankodás mind a két oldalon, az utolsó hat percben két helyzete volt mind a két csapatnak.

2021.11.28 13:04:04

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A DVSC marad a kiesőzóna közelében, a tolnaiak pedig a középmezőnyben.