P. T. 2021.07.22 10:18 Frissítve: 2021.07.22 10:39

Felkészülés: bivalyerős csapattal lép pályára szombaton a Villarreal a Honvéd ellen

Bizonyos, hogy Unai Emery a legerősebb csapatát hozza el a Bozsik Aréna szombati avatójára, a Budapest Honvéd elleni felkészülési mérkőzésre – a Villarreal útja Kispesten át vezet az ausztriai edzőtáborba.

A Villarreal vezetőedzője, Unay Emery tudja, hogy az Európa-liga-győztes csapatnak jól kell játszania a Honvéd ellen (Fotó: AFP)

 

Az Európa-liga-győztes Villarreal rövid baráti látogatásra Magyarországra érkezik.

A vizit apropója nem más, mint a Bozsik Aréna ünnepélyes avatása: az Unai Emery edzette csapatot természetesen a Bp. Honvéd látja vendégül. A szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzés előtt egy nappal érkeznek a spanyolok Budapestre, hogy aztán vasárnap már továbbinduljanak Ausztriába, ahol jövő péntekig edzőtáboroznak.

A klub még nem adott tájékoztatást arról, kik lesznek az útra kelő delegáció tagjai, de borítékolható, hogy Unai Emery a legerősebb keretét hozza Magyarországra – már csak azért is, mert a felkészülés legfontosabb szakasza a kispesti találkozóval indul. Mi tagadás, feszített tempó vár a La Liga legutóbbi idényét a hetedik helyen záró együttesre: még az elutazás előtt a Lyonnal játszik Spanyolországban, majd nyolc nap leforgása alatt a Honvéddal, a Dinamo Kijevvel, a Herthával és az Olym­pique Marseille-jel is összeméri erejét. A kispestieknek ez lesz az utolsó tesztmeccsük a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt, Horváth Ferenc minden bizonnyal azoknak a futballistáknak szavaz javarészt bizalmat, akiket a Debrecen elleni nyitányon is a pályán szeretne látni. A piros-feketék három éve költöztek el a régi Bozsik-stadionból, nem csoda, hogy a klubnál a pályán kívül is gőzerővel készülnek a hazatérésre. A kiszivárgott hírek szerint látványos felvezetése lesz a futballgálának, a különböző programok 16 órától elkezdődnek, a szurkolóknak elsőként talán a Legendák sátrát lesz érdemes felkeresniük, ahol – mások mellett – Esterházy Mártonnal, Garaba Imrével, Kovács Kálmánnal, Nagy Antallal, Pisont Istvánnal és Sallai Sándorral anekdotázhatnak. Ehhez, no meg minden máshoz – csakúgy, mint az Európa-bajnokságon – feltétlenül szükség van karszalagra, amit a belépőjüket megvásároló 18 éven felüliek a személyazonosításra alkalmas fényképes, valamint érvényes védettségi igazolvány bemutatásával vehetnek át a Bozsik Aréna jegypénztárainál csütörtökön 12 és 20, pénteken 8 és 20 óra között, szombaton pedig 16 órától. A 18 éven aluliaknak nem kell karszalag, ők egy felnőtt kísérő oldalán, személyi vagy diákigazolvánnyal a zsebükben léphetnek be az 1909-ben alapított klub dicső múltjához immár teljességgel méltó sta­dionba.

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.