nemzetisport.hu
2017.06.24 13:09 Frissítve: 2017.06.24 16:13

Felkészülés: a Balmaz 2–0-ra is vezetett a Honvéd ellen

Lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését a bajnoki címvédő Budapest Honvéd labdarúgócsapata, amely hazai pályán az első félidőben bő fél óra után kétgólos hátrányba került az NB I-ben újonc Balmazújvárossal szemben, de már a szünet előtt egyenlített, és maradt is a 2–2-es döntetlen.

Az újonc Balmazújváros mér két góllal is vezetett a bajnok ellen (Fotó Földi Imre)

 

Horváth Ferenc jó kezdő hírében áll, hiszen általában győzelmekkel kezd új csapatainál, és a jó kezdés most a Honvéd ellen is állt, legalábbis egy darabig az első félidőben.

A kispestiekhez hasonlóan az első felkészülési meccsét játszó, új edzővel készülő – a csapatot az NB II-be feljuttató Feczkó Tamás távozott, Horváth Ferenc váltotta – vendégek ugyanis az első félidei ivószünetet követően két gólt is szereztek. Előbb oldalsó szabadrúgást követően a kipattanó labdából voltak eredményesek, majd a korábbi kispesti Vólent Roland talált be közelről (egy távoli szabadrúgásból indultak meg a balmazújvárosiak a bal szélen, majd szépen kipasszolták a hazai védelmet).

Az immár a holland Erik van der Meer által irányított Honvéd azonban két percen belül – nem sokkal a szünet előtt – egyenlített. Koszta Márk a szöglet után kifelé vágódó labdát vágta kapásból a kapuba, majd Davide Lanzafame a kezezés miatt megítélt tizenegyest értékesítette.

A Balmazújvárosban kezdőként lépett pályára a két új szerzemény, Nemanja Andrics és Haris Attila, valamint ott volt a csapatban a próbajátékon szereplő horvát Ante Batarelo és még egy új arc, Nen, akiről viszont még semmilyen tájékoztatást nem adott az NB I újonca.

A Honvédban az első félidőben nem volt új játékos, nem úgy a másodikban, amikor pályára lépett a brazil Danilo, aki 2010 és 2012 között már játszott a kispestieknél, 45 tétmeccsen 22 gólt szerzett. A klub tájékoztatása szerint a napokban edzéslehetőséget kért és kapott a csapattól, ám úgy tudjuk, van rá esély, hogy szerződést is kap a legutóbb az Arab Emírségekben futballozó, fél éve klub nélküli csatár. Némi meglepetésre a piros-feketéknél a paksi kölcsönjátékos, Laczkó Zsolt és a kongói Kadima Kabangu is pályára lépett, miközben értesüléseink szerint jó eséllyel mindketten távozhatnak a klubtól.

Gólt a második félidőben már sem ők, sem más nem szerzett, így maradt a 2–2-es döntetlen.   

BUDAPEST HONVÉD–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 2–2 (2–2)
Bozsik Stadion, 700
néző. Vezette: Bogár Gergő
HONVÉD: 1. félidő: Horváth A. – King, Lovric, Baráth, Laczkó – Kamber – Tömösvári, Koszta, Nagy G. – Eppel, Lanzafame
2. félidő: Horváth A. – Villám, Bobál D. (Deák), Bora, Varga M. – Csábi – Bíró Á., Göblyös, Bánó-Szabó – Kabangu, Danilo
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Bokros, Rus, Tamás L., Virág A. – Kovács Á., Batarelo, Haris, Andrics – Vólent, Fekete Á.
Balmazújváros a 60. perctől: Szécsi – Vachtler, Papp F., Hadházi, Németh Á. – Vajda S., Bódis, Pintér N., Zsiga – Kamarás Gy., Belényessi
G: Koszta, Lanzafame (11-esből), ill. Fekete Á., Vólent

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BALMAZÚJVÁROSNÁL
Érkezők:
Nemanja Andrics (szerb, Újpest), Haris Attila (Ferencváros, legutóbb kölcsönben Soroksár)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gazsi Tamás (Szolnoki MÁV, ?), Pintér Norbert (Szolnok, ?), Viscsák György (Tiszaújváros, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Ante Batarelo (horvát, NK Solin – Horvátország), Kokenszky Norbert (Rákosmente KSK), Szilágyi Péter (Soroksár, szabadon igazolható), Takács Péter (Békéscsaba, legutóbb ceglédi kölcsönben, szabadon igazolható), Dusan Vasziljevics (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)  
Távozók: Kiss László (szerződést bontottak)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balogh Krisztián (DVSC), Bokros Tibor (DVSC, ?), Heffler Norbert (Mezőkövesd)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Deák István (Mosonmagyaróvár)
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérők: Bobál Gergely (ZTE), Bora György (Dorog), Fehér Imre (SZEOL SC), Hajdú Ádám (Paks, ?), Varga Márkó (Kozármisleny), Vernes Richárd (Paks, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Bíró Ákos, Gergényi Bence, Herjeczki Kristóf, Nemes Barna, Rózsahegyi Dominik, Stoiacovici Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Hidi Patrik (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas, Puskás Akadémia),
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs Zsolt (Paks, ?), Laczkó Zsolt (Paks), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Eppel Márton
(Hapoel Beer-Seva és Maccabi Haifa – Izrael, PAOK – Görögország), Kadima Kabangu (kongói), Djordje Kamber (bosnyák-szerb-magyar, Puskás Akadémia), Dusan Vasziljevics (szerb, lejár a szerződése, Balmazújváros), Vernes Richárd (ZTE)

2022.12.08 17:29:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi labdarúgók nem telefonjaikat nyomogatták, egymással beszélgettek…

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.