nemzetisport.hu 2017.01.11 16:24 Frissítve: 2017.01.11 16:24

Fél év alatt 22 debreceni távozó! Egymást érik az újak a Fradinál

Ezen a héten már mindegyik csapat megkezdte a téli felkészülést a labdarúgó NB I-ben, és ezzel együtt egyre több kiszemeltről, átigazolási tervről is hallani. Jelen összeállításunkban klubonként végigvesszük, hogy hol mekkora mozgás várható és mely posztokon.

Szakály Péter is távozott Debrecenből (Fotó: Koncz György)

 

KOVÁCS HELYZETE VÁLTOZHAT – TÖBBEN VISZONT TÁVOZHATNAK A VIDITŐL

A tabellán fentről lefelé haladva kezdjük a sort a Videotonnal. A székesfehérváriakkal kapcsolatban először is azt mondhatjuk el, hogy a télen nem tervez mindenképp új játékosokat szerződtetni a csapat, inkább már a nyári átigazolási időszakot készítik elő. Ez annyit jelent, hogy vannak kiszemeltek, akiknek az ügyében már folynak egyeztetések, de a konkrét klubváltásra lehet, hogy csak fél év múlva kerül sor. Ebbe a kategóriába tartozik például a Honvéd 20 éves középpályása, Gazdag Dániel.

 
A legfrissebb magyar vonatkozású átigazolási hírekről itt olvashat!
Az NB I-es csapatok összes átigazolását itt találja meg!
Tekintse át az NB I-es csapatok téli felkészülési programját!

A Vidinél a következő fél évben éppen a középpályássorban lehet a legtöbb változás. Mint azt jeleztük, Pölöskei Zsolt és Simon Ádám a több játékesély reményében már a télen távozhat, de kérdéses lehet a jövője az egyik légióshelyet elfoglaló, ősszel az NB I-ben csak hét meccsen játszó bosnyák Asmir Suljicnak is. Hasonló a helyzete a portugál Filipe Oliveirának, aki csupán öt bajnokin szerepelt ősszel, ráadásul a nyáron lejár a szerződése, ő fél éven belül szinte biztosan távozik. 

Az ugyancsak több lehetőségre vágyó Kovács Istvánnal kapcsolatban már tavaly beszámoltunk a Ferencváros érdeklődéséről, ám megfelelő ajánlatot továbbra sem kapott érte a Videoton, kölcsönbe pedig jelen állás szerint nem engedik el.

Viszont Kovács helyzetén akár az is változtathat, hogy Feczesin Róbert Dél-Koreába szerződött. Elképzelhető ugyanis, hogy a tavasszal Danko Lazovics szerepel majd Feczesin helyén, a középpályára pedig visszakerül az ötszörös válogatott magyar futballista. Feltéve, hogy nem érkezik új csatár a fehérváriakhoz, mert értesüléseink szerint már keresik a szóba jöhető kiszemelteket.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd)
Távozók: Feczesin Róbert (Csonnam Dragons – Dél-Korea)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Kovács István (Ferencváros), Simon Ádám (Diósgyőr), Pölöskei Zsolt, Asmir Suljic (bosnyák)

FORDULAT KISPESTEN, NYUGALOM ANGYALFÖLDÖN

Az NB I-ben 2. helyen telelő Honvéd kapcsán az elmúlt években azt szokhattuk meg, hogy a klub nagyon ragaszkodik a saját nevelésű tehetségeihez, kiváltképp azokhoz, akik az első csapatban is állandó játéklehetőséghez jutnak. Ehhez képest ezen a télen már a jobbhátvéd Botka Endre (FTC) és a támadó Prosser Dániel (Puskás Akadémia) is elment Kispestről. A vezetőség szerint több távozó a kezdőcsapatból már nem lesz, annak ellenére, hogy akadnak érdeklődések.

A Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway az együttes első edzése után arról nyilatkozott, hogy két védő szerződtetése várható (Villám Balázs próbajátékra érkezett, de Laczkó Zsolt is kiszemelt), míg csatárposzton a tavaly télen betegen (TBC-s volt) szerződtetett kongói Kadima Kabangu lehet a titkos fegyver a sportvezető szerint.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Villám Balázs (ZTE, próbajáték)
Távozók: Botka Endre (Ferencváros), Nagy Sándor (ukrajnai, szabadon igazolható, lejárt a szerződése), Prosser Dániel (Puskás Akadémia FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Gazdag Dániel (Videoton), Hidi Patrik (Puskás Akadémia; Messina – Olaszország)

A Honvédhoz és a Videotonhoz hasonlóan ősszel 34 pontot gyűjtő Vasasnál nagy mozgás nem várható a keretben. Az ősszel kiugróan jól teljesítő fiatalok, így például a Dynamo Dresden által is figyelt Berecz Zsombor iránt van ugyan érdeklődés több országból is, de esetükben a nyári klubváltásra mutatkozik nagyobb esély.

A középpályára, illetve a támadósorba attól függetlenül érkezhet erősítés Angyalföldre, hogy Michael Oenning vezetőedző is elmondta, nincs miért kapkodniuk, nyugodtak lehetnek a keret összetételét illetően. Magyar és külföldi kiszemeltjeik is vannak a piros-kékeknek. Úgy tudjuk, hogy például a fehérvári Suljic neve is szóba került már, ám kérdés, a Vidi elengedné-e a szélsőt az egyik közvetlen riválisához, míg az egyik magyar jelölt a szombathelyi Gaál Bálint lehet, konkrét lépések azonban még egyik futballista ügyében sem történtek. Eközben az U-válogatott jobbhátvéd, Osváth Attila a több játéklehetőség reményében távozhat, a DVSC érdeklődött iránta.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Czvitkovics Péter (szabadon igazolható, felbontották a szerződését)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Osváth Attila
(Debreceni VSC)

 

FTC: EGYMÁST KÖVETIK AZ ÚJ JÁTÉKOSOK

Az élgárdák közül eddig a 4. helyen álló Ferencvárosnál volt a legnagyobb mozgás, az NB I címvédője hétfőn és kedden is bejelentett egy-egy új futballistát. Jobbhátvéd posztra érkezett Botka Endre a Honvédtól, aki hosszú távon Emir Dilavert szoríthatja ki a csapatból, a bosnyáknak nyáron le is jár a szerződése.

Az FTC megszerezte már Bognár Istvánt is Diósgyőrből. Rá többek között azért volt szükség, mert a középpályáról távozott Nagy Dominik (Legia Warszawa), és Thomas Doll vezetőedző nem számol már az egy éve szerződtetett Florian Trinksszel sem, aki visszatérhet Németországba. Ugyanakkor jöhetnek új légiósok.  

Az Oroszországba igazoló ecuadori balhátvéd, Cristian Ramírez (FK Krasznodar) helyére a Werder Bremenben keveset játszó német Janek Sternberget szemelte ki a klub, továbbá a középpályássor további megerősítésére is vannak külföldi kiszemeltek, például a Svájcban profiskodó albán válogatott Jahmir Hyka (FC Luzern), míg a német sajtó a brémai Florian Grillitsch lehetséges jöveteléről is írt, de az osztrák futballista információink szerint nincs képben az FTC-nél. Nem úgy a próbajátékra érkezett ghánaiak, akikről annyit tudunk, hogy az egyikük egy 18 éves támadó, míg a másikuk egy 22 éves középpályás, utóbbi korábban utánpótlás-világbajnokságon is szerepelt.

A Fraditól Nagy mellett távozott már Busai Attila (DVTK), de Pintér Ádámmal és Jova Leventével sem számol a klub.

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Florian Grillitsch (osztrák, Werder Bremen – Németország), Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország) 
Távozók: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók: Popov Patrik (Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:  Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

MEZŐKÖVESDTŐL SZOMBATHELYIG NEM LESZ SOK VÁLTOZÁS

Az edzőváltáson áteső – az NB II-es Puskás Akadémiához szerződő Pintér Attilát Tomiszlav Szivics követte – Mezőkövesdnél a remek ősz után nem várható sok változás, a mali csatár, Ulysse Diallo iránt mindenesetre Törökországból érdeklődik a másodosztályú Elazigspor.

Az Újpestet korábban kizárták az átigazolási időszakból, ezért érkező biztosan nem lesz a klubnál, de éppen emiatt várhatóan nem is engednek el senkit a jelenlegi keretből.

A Haladás vezetősége alapvetően szintén elégedett az őszi szerepléssel. Elsősorban arra lehet számítani, hogy azon légiósok helyére érkeznek új emberek, akik ősszel nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A holland Sjoerd Ars már távozott, miközben érkezett az U17-es világbajnok nigériai Funsho Bamgboye. A sérüléséből felépült spanyol Ezequiel Calvente és a holland Sjoerd Overgoor még bizonyíthat a szakmai stábnak.

A védelemből elment Hegedűs János, aki a Puskás Akadémiához igazolt, az ő pótlását házon belül oldhatja meg Mészöly Géza vezetőedző, nem biztos, hogy érkezik új játékos a posztjára.  

Pakson a télen ritkán változik a keret, ám most a Csertői Aurél vezetőedzővel nézeteltérésbe kerülő kapus, Kemenes Szabolcs mellett Laczkó Zsolt is távozhat. Utóbbinak két kérője is van, az egyik a Honvéd.

AZ 5–8. HELYEZETT CSAPATOK ÁTIGAZOLÁSI TÁBLÁIT ITT TALÁLJA MEG!

ERŐSÖDIK-E A DVTK? MI LESZ VELED DVSC?

A már az ősszel is a bennmaradásért küzdő DVTK elveszítette egyik legjobbját, Bognár Istvánt, viszont érkezett a helyére Busai Attila, és küszöbön áll a román élvonalbeli Botosanitól (el)csábított Fülöp István szerződtetése. Az ősszel a Liga I-ben hét gólt szerző futballista nagy erőssége lehet a gárdának, ha ezúttal elkerüli a sérülés, ami miatt már ebben az évadban is több meccset ki kellett hagynia.  

A Diósgyőr elsősorban a támadósorát szeretné acélosítani, ezt jelzi, hogy mint azt elsőként jeleztük, a dunaszerdahelyi Szarka Ákossal is tárgyal a klub. Kérdés, hogy Szarka és Fülöp milyen minőségben érkezne, mert ősszel még egyiküknek sem volt meg a magyar állampolgársága. Márpedig a légiósajánlás betartására eddig nagyon ügyelt a Diósgyőr, így nem lenne meglepő, ha egy-két külföldi távozna is a keretből. Ugyanakkor Bacsa Patrik iránt érdeklődik a Puskás Akadémia, míg Elek Ákos szívesen igazolna más országba.   

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Busai Attila (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia FC), Simon Ádám (Videoton), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bacsa Patrik (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos

 

A bennmaradásért küzdő csapatok mindegyikénél kulcskérdés lehet, mennyire sikerül megerősíteni a csatársort. Ez érvényes a 10. helyen álló DVSC-re is, amely már hét játékos távozását bejelentette – Balogh János, Ivan Bobko, Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián, Szakály Péter és Róbert Vittek sem marad –, köztük két csatárét. Új futballista még nem érkezett.

A most bejelentettekkel együtt a nyáron teljes átalakításba kezdő Lokitól június óta már 22 labdarúgó távozott (és ebbe a kölcsönadott játékosokat még nem is számoltuk bele)! Köztük immár a csapatkapitány, Szakály Péter is. Az tehát biztos, hogy teljesen új együttes épül Debrecenben, de hogy ez az új gárda képes lesz-e a hétszeres bajnok közelmúltjához méltó teljesítményt nyújtani a tavasszal, arra most talán még a posztján decemberben megerősített portugál vezetőedző, Leonel Pontes sem merne mérget venni...   


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Barna Szabolcs (Nyíregyháza), Varga Kevin (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Csősz Richárd, Kerekes Krisztián, Koval Viktor, Nagy Kevin
Kiszemeltek: Bőle Lukács (CSM Iasi), Osváth Attila (Vasas)
Távozók: Balogh János, Ivan Bobko (ukrán, lejárt a szerződése), Geoffrey Castillion (holland), Ognjen Djelmic (bosnyák), Kuti Krisztián, Szakály Péter, Róbert Vittek (szlovák, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

A Loki legutóbbi, nyári átigazolási tábláját itt tekintheti meg!

ÁLLANDÓSÁG KONTRA TELJES ÁTALAKÍTÁS – MTK, GYIRMÓT

A 11., vagyis kieső pozícióban telelő MTK-nál a csalódást keltő ősz után is bíznak a saját nevelésű játékosokban, akiket immár nem Teodoru Vaszilisz, hanem új vezetőedző, a Sándor Károly Akadémia igazgatója, Tamási Zsolt készít fel a tavaszi folytatásra.

Ennek a bizalomnak lehet a jele, hogy négy év után visszatért a csapathoz Diósgyőrből az NB I-ben anno a kék-fehéreknél bemutatkozó Nikházi Márk. Az MTK-nál kulcskérdés lehet, hogy sikerül-e találni olyan csatárt, aki az első számú gólfelelős Torghelle Sándort kicsit tehermentesíteni tudja. Ősszel ugyanis mindössze 12 gólt szereztek a fővárosiak, ebből hatot egymaga Torghelle, vagyis jelen állás szerint rajta állhat vagy bukhat az MTK szereplése, NB I-es tagsága.

A tehermentesítés a legutóbb kölcsönben Olaszországban futballozó, a Haladástól az MTK-hoz is kölcsönbe érkező argentin-olasz Leandro Martínez feladata lehet, aki tavaly január óta, minden tétmeccset nézve csupán egy gólt szerzett. A középpályán viszont jelentős erősítésnek ígérkezik a Chicagóból visszatérő szenegáli Khaly Thiam.   

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:
Nikházi Márk (DVTK)
Kölcsönbe érkezők: Leandro Martínez (argentin-olasz, Haladás, az ősszel kölcsönben Lucchese Libertas – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők: Jakab Dávid
(ZTE FC, ?), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:

Távozók: Szatmári Lóránd (szabadon igazolható, felbontották a szerződését)
Kölcsönbe távozók: Demjén Patrik (Dorogi FC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

A sereghajtó Gyirmót az MTK-val szemben a teljes vérátömlesztésre szavaz. A Horváth Adrián, Nagy Olivér, Sallói Dániel, Simon Attila négyes után Balogh Béla, Filkor Attila, Nagy Sándor és Szekeres Adrián is távozhat. Ezzel szemben hét-nyolc új ember érkezhet a tavasszal is Urbányi István irányításával dolgozó újonchoz, az egyik kiszemelt a DVTK-nál is képbe kerülő Szarka Ákos.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Máté János
(Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Szarka Ákos
(szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók: Horváth Adrián (szabadon igazolható, felbontották a szerződését), Nagy Olivér (szabadon igazolható, felbontották a szerződését), Simon Attila (Dorogi FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
  1. Videoton FC 19 10 4   5 39–19 +20  34
  2. Budapest Honvéd 19 10 4   5 32–17 +15  34
  3. Vasas FC 19 10 4   5 30–18 +12  34
  4. Ferencvárosi TC 19   8 6   5 34–27 +7  30
  5. Mezőkövesd Zsóry FC 19   7 6   6 21–22 –1  27
  6. Újpest FC 19   6 9   4 30–26 +4  27
  7. Szombathelyi Haladás 19   7 5   7 22–23 –1  26
  8. Paksi FC 19   5 8   6 18–24 –6  23
  9. Diósgyőri VTK 19   6 3 10 24–36 –12  21
10. Debreceni VSC 19   5 5   9 20–26 –6  20
11. MTK Budapest 19   4 8   7 12–21 –9  20
12. Gyirmót FC Győr 19   3 4 12   8–31 –23  13

 

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.

2021.09.17 23:38:26

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az FTC nem herdálja el a százmilliókat.

2021.09.14 17:35:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A finálét 2022. május 11-én rendezik meg a Puskás Arénában • Párosítás, időpontok, eredmények.