PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2021.07.21 11:54 Frissítve: 2021.07.21 16:23

Fehérvár: három légióst az NB III-as csapathoz irányítottak – NS-infó

A kupakudarc után lemondó sportizgató, Kovács Zoltán utódját még nem találták meg a Mol Fehérvár FC-nél, ugyanakkor három játékost – Samy Bourard-t, Evandrót és Lyes Hourit – az NB III-as második csapathoz irányítottak.

 

Evandro és Samy Bourard mellett egyelőre Lyes Houri is az NB III-as együttessel készül (Fotó: Török Attila)

Székesfehérváron zajlik az élet. Igaz, a szurkolók bánatára nem a pályán, hanem azon kívül.

Ahelyett, hogy a Slask Wroclaw elleni Európa-konferencialiga-párharcra készülne az együttes, még mindig az Ararat elleni kiesés következményeit „nyögi”. Emlékezetes, a kétségkívül fájó múlt heti kupabúcsú után Kovács Zoltán felajánlotta lemondását, amit a vezetőség elfogadott, így a sportigazgató hat év után távozott – hogy ki veheti át a helyét, arról egyelőre nincs hír.

Arról viszont hétfőn volt, hogy a klub átigazolta a Bp. Honvédtól Szendrei Norbertet. Az U21-es válogatott középpályást megvették a piros-kékek, a szerződésében rögzített kivásárlási árat fizették ki érte. Kedden aztán jött az újabb hír: három játékost az NB III-ban szereplő Mol Fehérvár II csapatához irányítottak, a döntés értelmében Samy Bourard, Evandro és Lyes Houri a második csapat edzésein kénytelen részt venni. Természetesen ez ügyben megkerestük a klubot, amely nem kívánta kommentálni értesülésünket.

Samy Bourard aligha hiányzik majd az első keretből, a februárban igazolt belga középpályás csupán öt bajnoki, valamint egy Magyar Kupa-meccsen lépett pályára a tavaszi szezonban, mindannyiszor csereként, összesen 39 percet töltött a gyepen. A tavaly nyáron érkező Evandrónak nagyobb szerep jutott, ő tizenkét mérkőzésen jutott szóhoz, de októberben porcsérülést szenvedett, és bár mostanra felépült, a jelek szerint a formája nem megfelelő ahhoz, hogy a szakmai stáb számoljon vele. Mindamellett élünk a gyanúperrel, hogy a 24 esztendős brazil szélső nem sokáig erősíti majd a második csapatot, képességei alapján a legtöbb NB I-es együttesben helye lenne.

Amiként Lyes Hourinak is. A francia középpályás „száműzetése” a legmeglepőbb, és ezt nem csak azért állítjuk, mert a fehérvári játékosokat tekintve lapunk osztályzatai alapján ő zárta a legjobb idényt 2020–2021-ben. A számok is arról tanúskodnak, hogy a teljesítményére nemigen lehetett panasz: 32 meccsen négy gól és hét gólpassz fűződött a nevéhez. Minden bizonnyal egyéb oka van annak, hogy az NB III-as gárdához küldték – hivatalos tájékoztatás híján azonban nem érdemes találgatásokba bocsátkozni.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Marcel Heister (horvát-német, Ferencváros, szabadon igazolhatóként), Michael Lüftner (cseh, FC Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben Omonia Nicosia – Ciprus), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Armin Hodzic (bosnyák, Kasimpasa – Törökország), Tamás Olivér (Paksi FC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Bolla Bendegúz (Wolverhampton Wanderers – Anglia, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Elek Ákos (szabadon igazolható), Major Martin (Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (budafoki kölcsön után Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul – Románia)? 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

2021.12.07 23:11:18

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A szakmai javulás attól még nem automatikus.

2021.12.07 10:51:48

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Az angol flegma megtestesülését látjuk az ő játékában” – a magyar bajnokság első mesterhármasát jegyző Róka Jánosról írták.

2021.12.05 09:08:39

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...de a végén a kék-fehérek nyertek! Nagyon izgalmas lett a nagyon alacsony színvonalú rangadó vége.

2021.12.05 09:02:50

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Két szép gólt szerzett a Kisvárda, belefért egy ajándékba adott találat is – a lelátón pedig ott ült az új edző?

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.