M. D. 2021.07.19 15:23 Frissítve: 2021.07.19 16:25

Fehérvár: Kispestről vásároltak U-válogatott támadót – hivatalos

A Mol Fehérvár FC megvásárolta Szendrei Norbertet, a Budapest Honvéd labdarúgóját – számolt be róla a két klub a hivatalos honlapján.

 

Szendrei Norbert a Honvéd szerelését a Fehérváréra cseréli (Fotó: Szabó Miklós)

 

A 21 éves utánpótlás-válogatott támadó átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra a felek.

„Nagy kihívás lesz, de úgy éreztem, új impulzusra van szükségem, majdnem egy évtizedet voltam Kispesten. Ilyenkor elkerülhetetlen a megszokás, egy picit talán belekényelmesedtem, ezért ki akartam szakadni a komfortzónámból. Azt éreztem, hogy kell a környezetváltás. Mivel itthon váltok klubot és nagy riválishoz igazolok, biztos, hogy sokféle reakciót vált ki az átigazolásom, ezzel tisztában vagyok, de így döntöttem, ezt vállalom, ezt az utat kell végigjárnom” – indokolta meg döntésének hátterét Szendrei Norbert a kispesti klub hivatalos honlapján. Hozzátette, több klub is megkereste itthonról, de úgy érezte, Székesfehérváron várnak rá olyan kihívások, amelyekre igent mondhat, és ahol tovább fejlődhet.

A 183 centiméter magas futballista 2018 májusában mutatkozott be az NB I-ben (éppen a Vidi ellen), azóta 41 első osztályú bajnokin három gólt szerzett a Honvédban, melynek színeiben aranyérmes és ezüstérmes is volt a Magyar Kupában.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Marcel Heister (horvát-német, Ferencváros, szabadon igazolhatóként), Michael Lüftner (cseh, FC Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben Omonia Nicosia – Ciprus), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Armin Hodzic (bosnyák, Kasimpasa – Törökország), Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Tamás Olivér (Paksi FC), Zeke Márió (Budafoki MTE), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Bolla Bendegúz (Wolverhampton Wanderers – Anglia, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Elek Ákos (szabadon igazolható), Major Martin (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul – Románia)? 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

2021.09.23 19:45:03

Labdarúgó NB I JUDI ÁDÁM

Az Arsenal korábbi tízese szerint a Ferencváros kiemelkedik a jelenlegi magyar mezőnyből – exkluzív interjú a vb-ezüstérmes védővel.

2021.09.23 14:51:25

Labdarúgó NB I P. K.

Az előző két idényben a Fehérvár és az Újpest elleni meccsek után alapozták meg a címvédést.

2021.09.22 18:35:14

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben, a címvédő nyerte a második fordulóból elhalasztott rangadót.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.